„Jurassic World“, de o lună în fruntea box office-ului nord-american. Topul filmelor cu cele mai mari încasări VIDEO

„Jurassic World“, de o lună în fruntea box office-ului nord-american. Topul filmelor cu cele mai mari încasări VIDEO

Actorul Chris Pratt este protagonistul filmului „Jurassic World“ FOTO cinemagia.ro

Thrillerul de acţiune cu accente SF „Jurassic World“, cu actorii Chris Pratt şi Bryce Dallas în rolurile principale, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru al patrulea weekend consecutiv, cu încasări de 30,9 milioane de dolari de vineri până duminică (3-5 iulie), potrivit „Hollywood Reporter“, citat de Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a devenit în weekendul de debut primul film din istoria cinematografiei care a depăşit pragul încasărilor de 500 de milioane de dolari, „Jurassic World“ continuă să aibă o evoluţie fulminantă şi a ajuns la încasări de 1,303 miliarde de dolari la nivel mondial, mai notează Mediafax. 
 

„Jurassic World“ este un thriller de acţiune cu accente SF regizat de Colin Trevorrow, după un scenariu scris chiar de regizorului filmului în colaborare cu Rick Jaffa, Amanda Silver şi Derek Connolly. Din distribuţia filmului fac parte actorii Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Omar Sy, Irrfan Khan şi B. D. Wong, cel din urmă fiind singurul protagonist care a jucat şi în celelalte pelicule din seria „Jurassic Park“.

La 22 de ani de la evenimentele petrecute în „Jurassic Park“, Isla Nublar a devenit parcul de distracţii „Jurassic World“, în care oamenii pot vedea dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Deşi, de-a lungul timpului, milioane de turişti au păşit pe Isla Nublar, plătind preţuri destul de piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii din parcul de distracţii imaginat de vizionarul Josh Hammond, în ultimul timp, numărul vizitatorilor a scăzut. Astfel, pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur, mult mai periculos, care va lua forma hibridului Indominus Rex.

  

Regizorul Colin Trevorrow a mărturisit că hibirdul Indomius Rex este, de fapt, un simbol al consumerismului şi al exceselor corporative. „Scopul acestui dinozaur este de a întruchipa cele mai rele tendinţe ale omenirii. Suntem înconjuraţi de minuni şi, cu toate acestea, ne dorim mereu mai mult, vrem ca totul să fie mai mare, mai rapid, mai tare, mai bun. Lăcomia şi dorinţa oamenilor pentru profit sunt reprezentate în acest film. Pentru mine, Indominus Rex se asemeană foarte mult cu acea dorinţă care trebuie satisfăcută“, a  completat Trevorrow. Această paralelă realizată de regizorul Colin Trevorrow în „Jurassic World“ a fost observată şi de jurnaliştii de film străini.

jurassic world

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american s-a situat animaţia „Întors pe Dos/ Inside Out“, cu încasări de vineri până duminică de 30,1 milioane de dolari. Filmul spune povestea micuţei Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, care este afectată atunci când trebuie să îşi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei, complet depăşiţi de situaţia fetiţei.
 

Podiumul este completat de filmul SF „Terminator: Genisys“, aflat la primul său weekend de difuzare în cinematografele nord-americane şi care a avut încasări de 28,7 milioane de dolari de vineri până duminică. Acesta este cel de-a cincilea film al seriei „Terminator“ şi va servi ca punct de revizie retroactivă pentru întreaga serie. Arnold Schwarzenegger reia rolul personajului omonim, din distribuţie mai făcând parte Jason Clarke (John Connor), Emilia Clarke - „mama dragonilor“ din serialul HBO „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“ - (Sarah Connor), Jai Courtney (Kyle Reese), Lee Byung-hun (T-1000) şi J. K. Simmons (O’Brien). 
 
John Connor, liderul rezistenţei oamenilor, îl trimite pe sergentul Kyle Reese înapoi în 1984 ca să o protejeze pe Sarah Connor şi să se asigure că omenirea va avea un viitor paşnic. Însă lucrurile iau o întorsătură neaşteptată şi se creează o fractură în linia temporală. Astfel, Reese se trezeşte într-o versiune nouă a trecutului care îi este necunoscută, unde are aliaţi surprinzători, inclusiv pe Gardian (Arnold Schwarzenegger), inamici periculoşi, dar şi o nouă misiune: să reseteze viitorul.
 
   
Pe locul al patrulea s-a aflat o altă premieră, „Magic Mike XXL“, cu încasări de 12 milioane de dolari de vineri până duminică. Acest film cu Channing Tatum, Joe Manganiello şi Matt Bomer în distribuţie reia povestea lui Mike, la trei ani după ce a renunţat la promiţătoarea sa carieră de stripper. După îndelungi insistenţe, acesta acceptă să se întoarcă în trupa de dansatori exotici „Regii din Tampa“, aflată acum în pragul eşecului. Pentru ultimul lor spectacol vor pregăti un show senzaţional, în care legendarul Magic Mike va străluci din nou în lumina reflectoarelor, conform cinemagia.ro.
 
 
Comedia „Ted 2“, continuarea lungmetrajului regizat de Seth MacFarlane în 2012, un film cu Mark Wahlberg, ce prezintă aventurile unui urs de pluş care prinde viaţă şi devine un personaj cu umor ireverenţios, s-a situat pe locul al cincilea în box office-ul nord-american cu încasări de 11 milioane de dolari de vineri până duminică.
 
   
Poziţia a şasea în clasament a fost ocupată de filmul „Max“, cu încasări de 7 milioane de dolari. Pelicula, regizată de Boaz Yakin, spune povestea unui câine lup, Max, antrenat de armata americană, care, după revenirea din Afganistan, începe să îi ajute pe copiii fostului său stăpân.
 
 
Pe locul al şaptea s-a situat comedia „Spioana/ Spy“, cu 5,5 milioane de dolari încasări de vineri până duminică. Filmul prezintă povestea unei analiste CIA, interpretată de temperamentala actriţă Melissa McCarthy, care devine agent de teren şi începe să colaboreze cu personaje interepretate de Jason Statham şi Jude Law.
 
 
Locul al optulea a fost ocupat de SF-ul „Dezastrul din San Andreas/ San Andreas“, cu Dwayne Johnson în rolul principal, care a avut încasări de trei milioane de dolari. După ce falia din San Andreas cedează şi provoacă un cutremur catastrofal de peste nouă grade magnitudine în California, pilotul de elicopter Ray (Dwayne „The Rock“ Johnson) şi fosta lui soţie îşi unesc forţele pentru a-şi salva fiica prinsă printre dărâmături. Însă intervenţia lor printre ruine reprezintă doar începutul problemelor pentru că lucrurile degenerează chiar atunci când ei cred că totul s-a terminat.
 

Pelicula „Me and Earl and the Dying Gir“ s-a situat pe locul al nouălea, cu 1,3 milioane de dolari. Greg, un licean excentric (Thomas Mann), îşi propune să îşi petreacă ultimul an de liceu ascunzându-se în biroul profesorului de istorie şi făcând parodii cam neruşinate la filmele clasice ale cinematografului, care capătă nume precum „A Sockwork Orange“, „Senior Citizen Cane“, alături de prietenul său Earl (RJ Cutler), conform cinemagia.ro, citat de Mediafax. 

Filmul „Dope“, care a făcut senzaţie la Festivalul Sundance, în luna februarie, s-a situat pe locul al zecelea, cu încasări de un milion de dolari, de vineri până duminică. Regizat de Rick Famuyima, filmul prezintă povestea unui licean de culoare foarte inteligent care încearcă să îşi construiască un viitor şi să scape de viaţa dificilă din cartierul său.
 

Recenziile filmelor din top:

Premiera săptămânii: „Jurassic World“, un simbol al consumerismului şi al exceselor corporative

FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Dezastrul din San Andreas“, haos digital şi un Dwayne Johnson pregătit să salveze ce mai rămâne din lume

FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Terminator: Genisys“, filmul în care Arnold Schwarzenegger spune: „Sunt bătrân, dar nu învechit“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: