Cum au fost creaţi dinozaurii din „Jurassic World“ VIDEO

0
0

Potrivit paleontologilor, este imposibil ca dinozaurii să fie readuşi la viaţă, însă echipa de producţie a filmului „Jurassic World“ a găsit o modalitate de a face acest lucru.

Aşa cum puteţi vedea în clipul video prezentat mai jos, decât să se bazeze pe ADN-ul dinozaurilor, echipa Legacy Effect s-a folosit de modele 3-D şi robotică pentru a crea mişcări cât mai naturale ale speciei apatosaurus. Pentru film, aceste efecte au fost combinate cu imaginile generate de computer pentru a face dinozaurii să pară cât mai reali. Şi, judecând după succesul avut la box office, se pare că au făcut o treabă excelentă.

Cel de-al patrulea lungmetraj din franciza de succes „Jurassic Park“ aduce în atenţia publicului un nou dinozaur hibrid, care, conform regizorului Colin Trevorrow, simbolizează consumerismul şi excesele corporative.

Thrillerul de acţiune cu accente SF „Jurassic World“, cu actorii Chris Pratt şi Bryce Dallas în rolurile principale, a devenit filmul care a obţinut în cel mai scurt timp (13 zile) încasări de peste un miliard de dolari la nivel global, depăşind astfel recordul deţinut de „Furios şi iute 7/ Fast & Furious 7“.

„Jurassic World“, pe primul loc în box-office-ul românesc

Filmul SF „Jurassic World“ ocupă prima poziţie în box-office-ul românesc, pentru a două săptămână consecutiv, cu încasări de 886.708 lei şi 40.251 de spectatori, potrivit Mediafax. În primul weekend de la debutul în cinematografele din România, această producţie a generat încasări de 1.072.739 de lei, fiind urmărit de 49.726 de spectatori.

„Jurassic World“ a stabilit un nou record

La finalul săptămânii trecute, „Jurassic World“ a stabilit un nou record, obţinând cele mai mari încasări în box office-ul nord-american în al doilea weekend de proiecţii - 106,6 milioane de dolari.

„Jurassic World“: încasări de peste 500 de miloane de dolari, la nivel global, în weekendul de debut

„Jurassic World“ a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, cu încasări de 204, 6 milioane de dolari şi a obţinut, pe plan mondian, în primul weekend de la lansare, încasări de peste 511,8 milioane de dolari, dintre care 100 de milioane de dolari în China.

Totodată, „Jurassic World“ ocupă locul al treilea în topul filmelor cu cel mai bun debut în cinematografe din toate timpurile pe piaţa nord-americană.

„Jurassic World“, un simbol al consumerismului şi al exceselor corporative

„Jurassic World“ este un thriller de acţiune cu accente SF regizat de Colin Trevorrow, după un scenariu scris chiar de regizorului filmului în colaborare cu Rick Jaffa, Amanda Silver şi Derek Connolly. Din distribuţia filmului fac parte actorii Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Omar Sy, Irrfan Khan şi B. D. Wong, cel din urmă fiind singurul protagonist care a jucat şi în celelalte pelicule din seria „Jurassic Park“.

La 22 de ani de la evenimentele petrecute în „Jurassic Park“, Isla Nublar a devenit parcul de distracţii „Jurassic World“, în care oamenii pot vedea dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Deşi, de-a lungul timpului, milioane de turişti au păşit pe Isla Nublar, plătind preţuri destul de piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii din parcul de distracţii imaginat de vizionarul Josh Hammond, în ultimul timp, numărul vizitatorilor a scăzut. Astfel, pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur, mult mai periculos, care va lua forma hibridului Indominus Rex.

Regizorul Colin Trevorrow a mărturisit că hibirdul Indomius Rex este, de fapt, un simbol al consumerismului şi al exceselor corporative. „Scopul acestui dinozaur este de a întruchipa cele mai rele tendinţe ale omenirii. Suntem înconjuraţi de minuni şi, cu toate acestea, ne dorim mereu mai mult, vrem ca totul să fie mai mare, mai rapid, mai tare, mai bun. Lăcomia şi dorinţa oamenilor pentru profit sunt reprezentate în acest film. Pentru mine, Indominus Rex se asemeană foarte mult cu acea dorinţă care trebuie satisfăcută“, a  completat Trevorrow. Această paralelă realizată de regizorul Colin Trevorrow în „Jurassic World“ a fost observată şi de jurnaliştii de film străini.

image
Filme


Ultimele știri
Cele mai citite