Prima nuntă regală televizată s-a încheiat cu primul divorţ regal în 200 de ani

Prima nuntă regală televizată s-a încheiat cu primul divorţ regal în 200 de ani

Fotograful Antony Armstrong-Jones şi Prinţesa Margaret FOTO Profimedia

Mai mult de 300 de milioane de oameni au urmărit prima nuntă regală transmisă vreodată la televizor, pe 6 mai 1960. Cei doi miri au fost Prinţesa Margaret, sora Reginei Marii Britanii, şi fotograful Antony Armstrong-Jones, protagoniştii unei transmisiuni televizate care a făcut istorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ne-am obişnuit să admirăm mirese precum Kate Middleton sau Meghan Markle, în cea mai frumoasă zi din viaţa lor. Stăm confortabil pe canapea şi urmărim nunţile regale transmise în direct, fără să ne gândim că prima dată când s-a decis ca un asemenea eveniment să fie televizat a fost acum mulţi ani în urmă, în 1960.

Conform tradiţiei regale, Prinţesa Margaret a mers cu o trăsură cu geamuri mari, pentru a putea fi văzută şi admirată, de la Casa Clarence la Westminster Abbey însoţită fiind de cumnatul ei Prinţul Phillip, totodată soţul Reginei Elisabeta a II-a. Până atunci, la evenimentele similare doar mulţimea aflată pe traseu putea admira mireasa, însă din 1960 sute de milioane de oameni au putut "participa" la aceste ceremonii.

Citeşte aici cum a decurs nunta regală, dar şi cum a fost distrus mariajul celor doi de petreceri şi infidelităţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările