Fondatorul grupului Corupţia ucide, nominalizat la titlul de „Personalitatea europeană a anului“, alături de actriţa Emma Watson şi alte nume mari

Fondatorul grupului Corupţia ucide, nominalizat la titlul de „Personalitatea europeană a anului“, alături de actriţa Emma Watson şi alte nume mari

Florin Bădiţă a înfiinţat Corupţia Ucide după incendiul din Colectiv FOTO Dan Bodea/Facebook Florin Bădiţă

Fondatorul grupului Corupţia ucide, Florin Bădiţă, a fost nominalizat de Euronews, alături de nume importante la nivel global, pentru câştigarea titlului de „Personalitatea europeană a anului“ la Premiile European Leadership 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Bădiţă, fondatorul Corupţia ucide, este nominalizat alături de actriţa britanică Emma Watson (27 de ani), antreprenorul francez Xavier Niel (50 de ani), omul de afaceri miliardar Mohed Altrad (70 de ani), francez de origine siriană, modelul britanic Edie Campbell (27 de ani), astronomul belgian Michaël Gillon (44 de ani), avocata Marcia Willis Stewart, activistul maghiar András Fekete-Gyor (27 de ani) şi politiciana poloneză Barbara Nowacka (42 de ani), potrivit News.ro
 
„Sunt măgulit de această nominalizare“, a scris tânărul în vârstă de 29 de ani pe Facebook. Contactat de „Adevărul“, Florin Bădiţă a declarat: „Nu mă aşteptam la această nominalizare, deşi în ianuarie a venit cineva de la Euronews şi am stat de vorbă pentru un reportaj, iar apoi am aflat că persoana respectivă a ales să mă nominalizeze. Dar am fost surprins într-un mod plăcut.“

Bădiţă consideră că această nominaliare este benefică mai ales pentru grupul Corupţia Ucide, care, speră el, va deveni şi mai vizibil. „În plus, ne validează tot demersul civic şi nu doar al nostru, ci al tuturor mişcărilor care sunt în România şi care în ultimii doi ani luptă pentru a menţine statul de drept şi fac educaţie cetăţenească. Sunt mulţumit de direcţia în care societatea a ajuns în 2018 faţă de acum câţiva ani.“

Pe site-ul euronews.com, Florin Bădiţă este descris astfel: „Românul Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide, un grup civic care luptă împotriva corupţiei, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane. Campania tânărului în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupţie din România, cu daune totale de mai puţin de 45.000 de euro şi a descoperit mai multe cazuri de fraudă. În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy.“
 
Potrivit Euronews, titlul de „Personalitatea europeană a anului“ ar trebui să revină unui om care şi-a folosit forţa de caracter, capacitatea de a mobiliza publicul sau reputaţia pentru a aduce o transformare pozitivă în muncă umanitară, activism, strângere de fonduri, dezvoltare a comunităţii sau în alte domenii. Un om care şi-a pus inima şi sufletul într-un proiect nu pentru câştigul personal, ci pentru o cauză demnă.
 
Premiile European Leadership au fost înfiinţate de Euronews în parteneriat cu European Business Summit şi Qualifio şi recompensează personalităţi de succes în business, politică şi inovare. 
 
Nominalizaţii iniţiali sunt anunţaţi de echipa editorială a Euronews şi de European Business Summit. Apoi, timp de două săptămâni (15 martie-31 martie), internauţii îşi pot vota favoriţii. Astfel, va fi creată o listă scurtă de trei candidaţi pe fiecare categorie. Această listă scurtă va fi prezentată unui juriu de experţi, care vor decide câştigătorii. Aceştia vor fi premiaţi pe data de 22 mai, la o ceremonie care va avea loc în Bruxelles. 
 
La titlul de „Liderul european al anului“ sunt nominalizaţi: Emmanuel Macron, May Lou McDonald, Sadiq Khan, Angela Merkel, Leo Varadkar, Antonio Costa, Margrethe Vestager şi Kersti Kaljulaid. 
 
La categoria „Antreprenorul european al anului“ pentru reuşite recente sunt nominalizaţi: Ludovic Le Moan, Niklas Östberg, Pieterjan Bouten, Kati Levoranta, Sebastian Siemiatkowski, Alice Bentinck, Fleur Pellerin, Hussein Shaker, Max Schrems, Boyan Slat, Dominik Richter şi Antonio Lucena de Faria.
 
Pentru titlul de „Inovatorul european al anului“ sunt nominalizaţi: Pablo Vidarte, Diego Serrano,  Krisztián Imre, Tuomas Mustonen, Albert Colomer, Laurynas Jokubaitis, Justas Pikelis şi Andrej Ruckij,  Stavros Tsompanidis, Anaïs Barut şi David Siret, Aníbal Ollero, Max şi Allen Mohammadi, Martin Kissinger şi Victoria van Lennep, Franky Zapata, Dimitris Petrotos, Ryan Mario Yasin şi Boudewijn Wijnands.
 
La categoria „CEO al anului“ nominalizaţii sunt: Nikos Moraitakis, Pablo Isla, Ilkka Paananen, Gillian Tans, Jacques Aschenbroich, Laurence Kemball-Cook, Stéphane Israël, Lisa Lang, Edyta Kocyk şi Ana Botin.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările