Elton John îi apără pe ducii de Sussex, acuzaţi de ipocrizie, şi dezvăluie că el le-a plătit avionul privat cu care au zburat în vacanţă

Elton John îi apără pe ducii de Sussex, acuzaţi de ipocrizie, şi dezvăluie că el le-a plătit avionul privat cu care au zburat în vacanţă

Elton John şi ducii de Sussex FOTO Getty Images

Cântăreţul Elton John a sărit în apărarea ducilor de Sussex după ce cuplul princiar a fost aspru criticat de presa britanică pentru faptul că alege să călătorească cu avionul privat în vacanţe, deşi atât prinţul Harry cât şi Meghan Markle militează constant pentru protejarea mediului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ducii de Sussex au fost puşi la colţ de presa britanică, fiind acuzaţi că militează constant pentru protejarea mediului, dar au zburat, pentru a patra oară în 11 zile, cu un avion privat Cesna, care produce de şapte ori mai multe noxe decât un avion comercial de linie, călătorind în condiţii de lux pe banii contribuabililor britanici. 
 
Harry şi Meghan s-au întors recent dintr-o vacanţă de câteva zile pe care au petrecut-o în Nisa, la vila cântăreţului Elton John, bun prieten al cuplului, scrie Daily Mail. 
 
De asemenea, ducii de Sussex ar fi mers pe o insulă de lux din Ibiza pentru a sărbători aniversarea de 38 de ani a ducesei Meghan, unde au stat aproape o săptămână. Familia regală ar fi sosit cu un avion privat pe 6 august şi i-ar fi însoţit şi echipa lor de securitate, fiind angajaţi totodată cinci ghizi locali. Şi de această dată, cei doi au călătorit tot cu un avion privat, ceea ce a stârnit furia britanicilor. 
 
Celebrul cântăreţ Elton John le-a sărit în apărare şi a precizat că împreună cu soţul lui au decis să îi invite pe Ducii de Sussex la vila lor din sudul Franţei, pentru a se relaxa câteva zile şi tot ei au fost cei care au plătit avionul privat cu care au călătorit Meghan şi Harry.
 
The visit to France which ended on Saturday was Prince Harry and Meghan's second Mediterranean holiday of the summer
Meghan Markle urcând în avionul privat FOTO MEGA
 
The Duke of Sussex is pictured stepping on board the aircraft at Nice Airport, in another trip by the royals by private jet
Prinţul Harry urcând în avionul privat FOTO MEGA
 
„Eu am plătit un avion privat cu emisii zero pentru  Meghan şi Harry în deplasarea la Nisa (...). Mama prinţului Harry, prinţesa Diana de Wales, mi-a fost una dintre cele mai dragi prietene. Simt o profundă obligaţie să îl protejez pe Harry şi pe familia lui de intruziunea inutilă a presei care a contribuit la moartea prematură a Dianei“, a scris artistul pe Twitter.
„După un an agitat, continuând munca grea şi dăruirea pentru caritate, David şi cu mine ne-am dorit ca tânăra familie să aibă o vacanţă privată în siguranţă şi liniştea casei noastre. Pentru a menţine un nivel ridicat de protecţie foarte necesară, le-am oferit un zbor cu un avion privat“, a mai spus artistul.
 
Sir Elton John  a precizat că este profund deranjat de exagerarea presei privind deplasarea ducilor de Sussex pe Riviera Franceză.
 
„Respect şi aplaud foarte mult atât angajamentul lui Harry, cât şi al lui Meghan pentru caritate şi fac apel la presă să înceteze aceste asasinate neobosite şi neadevărate la adresa lor, care sunt elaborate în mod spontan aproape zilnic“, a mai scris cântăreţul. 
 
În ceea ce priveşte polemicile despre pretenţiile ecologiste ale Ducilor de Sussex, în contrast cu cele patru avioane private folosite în doar 11 zile, Elton John a dat asigurări că „pentru a susţine implicarea prinţului Harry în ceea ce priveşte mediul înconjurător, am ales un avion cu emisii zero, oferind contribuţia adecvată conform Carboon Footprint (n.r. -amprenta de carbon - un parametru utilizat pentru estimarea emisiilor de gaz de seră)“. 

„Sunteţi nişte ipocriţi. Voi sunteţi cei care distrug planeta mai mult decât oricare alt cetăţean. Să nu mai îndrăzniţi să ţineţi predici despre schimbările climatice“, a fost unul dintre mesajele primite de Ducii de Sussex pe Instagram. 

De asemenea, un simpatizant al casei regale a declarat pentru Daily Mail: „Chiar dacă criticile primite de Harry şi Meghan sunt îndreptăţite sau nu, ceea ce mă îngrijorează pe mine este că ducilor pare să nu le pese absolut deloc şi nici nu au de gând să-şi schimbe comportamentul. Ei trebuie să ştie că atunci când călătoreşti cu un avion privat de patru ori în câteva zile, vor fi catalogaţi drept ipocriţi şi făţarnici. Dar au făcut-o oricum. Cazul lor nu este unul singular. Şi alte personalităţi regale au fost criticate pentru acest lucru. Eu nu cred că ei sunt criticaţi de britanici din rasism. Ci pentru că pur şi simplu oamenii nu acceptă persoanele care ţin predici despre schimbările climatice şi protecţia mediului, dar nu-şi ascultă propriile sfaturi“. 

„Unele familii trudesc din greu tot anul pentru a-şi putea permite o vacanţă decentă şi nu este corect să li se atragă atenţia că distrug planeta, când Harry şi Meghan se scaldă în lux“, a fost de părere o altă persoană. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: