Câţi oameni au urmărit discursul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii VIDEO

Câţi oameni au urmărit discursul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii VIDEO

Regina Elisabeta a II-a i-a încurajat pe britanici în lupta împotriva coronavirusului Captură video BBC

Mesajul reginei Elizabeta a II-a, difuzat duminică seară de posturile de televiziune britanice, a fost urmărit de zeci de milioane de telespectatori, potrivit BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 14 milioane de telespectatori au urmărit transmisiunea pe BBC One, iar aproximativ 5 milioane, pe ITV.

Alte 2,5 milioane au urmărit-o pe regină la Channel 4. Mesajul despre pandemia de Covid-19 a fost urmărit şi la Channel 5, Sky News şi BBC News. 

Astfel, numărul total este de aproximativ 24 de milioane de telespectatori, scrie news.ro. 

Anul acesta, doar mesajul prin care prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat, pe 23 martie, măsuri restrictive impuse de criza sanitară a înregistrat o audienţă mai mare, de peste 27 de milioane de telespectatori. 

Aceasta a fost a cincea oară când regina Elizabeth II a ţinut un discurs special în cei 68 de ani de domnie. Celelalte patru au fost rostite în 1991, la începutul războiului din Irak, 1997, în ajunul ceremoniei funerare pentru prinţesa Diana, 2002, în legătură cu decesul Reginei-Mamă, şi 2012, pentru a marca Jubileul de Diamant.

În discursul ei de duminică, regina a spus că Marea Britanie va reuşi în lupta împotriva pandemiei provocate de coronavirus. Ea a mulţumit oamenilor pentru că respectă măsurile impuse de Guvern şi a adus un omagiu principalilor lucrători pentru eforturile depuse.

De la Castelul Windsor, regina a declarat că pandemia este o „provocare“ diferită de cele prin care a trecut naţiunea până acum.

Mesajul înregistrat a fost filmat de un singur cameraman, care a purtat echipament de protecţie, a transmis Windsor.

Cel mai recent discurs al ei, din ziua de Crăciun, a fost urmărit de 7,85 de milioane de telespectatori.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: