După 8 ani, oficialii anunţă lansarea unei Strategii pentru Tineret

După 8 ani, oficialii anunţă lansarea unei Strategii pentru Tineret

Oficialii vor să creeze un pachet de măsuri pentru sprijinirea tinerilor, mai ales că UE va aloca fonduri consistente în perioada 2014-2020 acestui sector

Ministerul Tineretului şi Sportului va lansa pe 2 mai, de Ziua Naţională a Tineretului, o propunere de strategie destinată tinerilor din România, de la cultură, educaţie informală, voluntariat şi antreprenoriat, până la sănătate şi sport, la opt ani de la ultima iniţiativă similară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Tineretului şi Sportului (MTS), Nicolae Bănicioiu va lansa joi, 2 mai, dezbaterea pe marginea „Strategiei în domeniul tineretului”, pentru a marca Ziua Naţională a Tineretului, potrivit unui comunicat de presă.

„M.T.S. doreşte să lanseze o strategie în domeniul tineretului întrucât, un astfel de document prin care să poată fi fundamentate actiunile care se adresează tinerilor nu există de 8 ani. Anul 2013 este cu atât mai important cu cât, la nivel UE, se va realiza programarea pentru viitorul cadru financiar şi, implicit, a viitoarei generaţii de fonduri europene în cadrul căreia  acţiunile de tineret trebuie să aibă un loc relevant“, susţin reprezentanţii ministerului.

Strategia în domeniul tineretului are ca obiectiv principal incluziunea tinerilor pe patru paliere:

  • cultură şi educaţie non-formală
  • participare şi voluntariat
  • muncă şi antreprenoriat
  • sănătate şi sport.

La elaborarea acestui plan oficial au participat şi organizaţiile de tineret: VOLUM (Federaţia Organizaţiilor care sprijină dezvoltarea Voluntariatului în România), UNICEF, BNS (Blocul Naţional Sindical), PTIR (Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România), Uniunea Studenţilor din România,  LSRS (Liga Studenţilor Români din Străinătate), ANPCDEFP - Tineret în Acţiune.

Forma finală a strategiei va fi prezentată pe 12 august 2013, de Ziua Internaţională a Tineretului, potrivit MTS. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările