La Şcoala Centrală din Capitală elevii din clasele a V-VII-a şi a IX-XI-a se reîntorc de luni fizic la ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian-Lucian Popa este oarecum de acord cu părinţii elevilor din clasele terminale care nu vor să îşi trimită copii la şcoală pentru a studia în regim fizic, pentru 3 săptămâni Foto: Pixabay
Octavian-Lucian Popa este oarecum de acord cu părinţii elevilor din clasele terminale care nu vor să îşi trimită copii la şcoală pentru a studia în regim fizic, pentru 3 săptămâni Foto: Pixabay

La Colegiul Naţional Şcoala Centrală, elevii din clasele a V-VII-a şi a a IX- XI-a se vor întoarce la ore abia de luni, chiar dacă Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a permis începerea cursurilor în regim fizic de miercuri, 19 mai. Totodată în ce priveşte „problema istorică a spaţiului limitat din Şcoala Centrală”, părinţii nu sunt de acord cu mutarea elevilor în containere, a declarat directorul Octavian-Lucian Popa.

„Intrăm în scenariul 1 de luni, pentru că avem situaţii punctuale ale unor părinţi care nu erau pregătiţi fizic să îi aducă la şcoală de astăzi. 87 de părinţi au răspuns că nu îşi pot aduce copiii, din diverse motive. Nu putem lua o decizie ca schimbul 1 să vina de luni şi schimbul 2 să vină de miercuri”, a declarat directorul Şcolii Centrale, Octavian-Lucian Popa, pentru Edupedu.ro

Însă, potrivit sursei citate, există şi o altă problemă şi anume, în lipsa spaţiului necesar pentru orele de curs, directorul şcolii spune că părinţii nu au fost de acord cu mutarea elevilor în containere.

„Este o clădire veche ce nu poate fi mărită şi e o problemă generală în aproape toate unităţile de învăţământ bucureştean. Este făcut demersul [către primărie – N.Red.], doar că aici este o problemă: Şcoala Centrală este o unitate monument istoric şi intervenţiile sunt destul de dificile. Părinţii nu sunt de acord cu mutarea elevilor în containere”, a afirmat Octavian- Lucian Pop.

El spune că a făcut eforturi ca să asigure spaţiile necesare pentru revenirea la şcoală a elevilor, cu respectarea normei de distanţare, şi a creat şi spaţii mici pentru clasele unde nu toţi elevii vor să revină de luni.

 „Dacă dintr-o clasă ne-au optat 10 să vină fizic la cursuri şi 20 online, le-am alocat un spaţiu mai mic; din cauza pandemiei, am desfiinţat orice laborator, orice cabinet şi le-am transformat în săli de clasă, pentru a respecta şi pauza aceea de dezinfectare de la prânz”, a explicat Pop.

De asemenea, conform sursei citate, Pop spune că au fost şi părinţi care au solicitat intrarea în online de luni a elevilor, zi în care vin la şcoală fizic elevii tuturor celorlalte clase, şi apreciază că este oarecum de acord cu ei.

“Le-am spus că noi în şcoala respectăm, dar este decizia dânşilor, cadrele didactice nu au prezentat niciodată o presiune. Şi eu, dacă aş fi părinte de elev în an terminal, m-aş întreba dacă pentru 3 săptămâni…”, a explicat Octavian-Lucian Popa.

Reamintim că rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut sub 1 la mia de locuitori, în Capitală, luni, iar Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au modificat ordinul comun cu regulile de redeschidere a şcolilor în pandemie, astfel încât unităţile de învăţământ să-i poată primi pe elevi fizic la cursuri imediat ce localitatea a intrat în scenariul verde, fără să mai aştepte ca incidenţa de sub 1 la mie să se repete în ziua de vineri, cum era stabilit în vechiul ordin.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a reunit marţi, 18 mai, a doua zi de la coborârea sub pragul de 1 la mie a incidenţei, şi a decis că toţi elevii din Capitală se pot întoarce oficial miercuri la şcoală, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite