Avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane

Avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane

Foto Adevarul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că de mâine, luni, vor putea merge fizic la şcoală cu 450.000 de elevi mai mult faţă de săptămâna trecută, fiind vorba de cei care sunt clasele terminale şi care acum încep cursurile, dar şi de aproape 80.000 de elevi din localităţi unde rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub pragul de 1 la mie, anunţă news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şcolile respectă regulile de igienă mai riguros decât centrele comerciale

În şcoli se respectă aceste reguli, ele trebuie să fie respectate pentru că deja avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane", susţine Sorin Cîmpeanu.
 
El a afirmat, răspunzând unei întrebări, că riscul de infectare nu poate fi eliminat, dar poate fi gestionat cu atât mai mult cu cât în şcoli se respectă regulile de protecţie sanitară mai riguros decât în multe alte locuri.
 
"Nu putem pretinde că există perfecţiune, dar se respectă mai mult decât în multe alte locuri. Nu vreau să... mă refer la centre comerciale, la parcuri de distracţii şi la alte astfel de locuri. În şcoli se respectă aceste reguli, ele trebuie să fie respectate pentru că deja avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane", a subliniat el.
 
Cîmpeanu a menţionat că deocamdată nu există date privind situaţia infectărilor după reluarea cursurilor.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările