Înscriere la Bacalaureat până pe 10 iunie. Documentele pot fi trimise şi prin e-mail sau poştă

Înscriere la Bacalaureat până pe 10 iunie. Documentele pot fi trimise şi prin e-mail sau poştă

Arhivă

Până pe 10 iunie va avea loc înscrierea candidaţilor la examenul de maturitate, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru sesiunea iunie-iulie 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Examenul de maturitate va începe la 22 iunie cu proba scrisă la Limba şi literatura română.
Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale vor fi echivalate, potrivit metodologie aprobate de minister. 
 
Pentru a se înscrie candidaţii completează o cerere care poate fi trimisă şi prin e-mail sau poştă. 
Cei care solicită echivalarea unor probe susţinute în anii anteriori trebuie să completeze câmpurile aferente din cererea tip de înscriere. 
 
Echivalare pot cere şi candidaţii care au obţinut premii individuale la concursuri sau olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de minister, în cel puţin una din clasele de liceu. 
 
Candidaţii care au obţinut o certificare cu recunoaştere internaţională a competenţelor lingvistice şi care solicită recunoaşterea şi echivalarea acestora cu proba C completează cererea de înscriere, precum şi o cerere de recunoaştere şi echivalare.
 
Candidaţii pot depune documentele-tip de înscriere – completate şi semnate – la secretariatele unităţilor de învăţământ-centre de examen sau pot fi transmise prin email/poştă.
 
Potrivit calendarului, recunoaşterea şi echivalarea competenţelor lingvistice şi digitale are loc în perioada 11 – 17 iunie.
 
Comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat 2020.
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: