VIDEO 2,3 milioane de români vor primi măşti gratuit. Care sunt categoriile de beneficiari stabilite de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tataru Inquam Photos / George Calin

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, după şedinţa de Guvern că 2,3 milioane de români cu venituri mici vor beneficia de măşti gratuite din partea statului.

Potrivit ministrului, sunt luate în calcul categoriile de pensionari care au venituri de 704 lei/lună, beneficiarii de ajutor social.

„Am adoptat ordonanţa privind acordarea, de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică şi autorităţile locale, a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor teritoriale

„Persoanele care vor primi în mod gratuit măştile de protecţie sunt prsoane beneficiare de ajutor social, persoanele beneficiare de alocaţii pentru susţinerea familiei, pensionarii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, dar şi persoanele încadrate în grad de handicap.

Se acordă 50 de măşti de protecţie pentru fiecare petrsoană, pentru o perioadă de 2 luni.

În 3 zile de la aprobarea ordonanţei, autorităţile locale vor trebuie să identifice şi să trimită listele cu persoanele care vor primi măştile”,, a declarat ministrul Sănătăţii.

Înaintea şedinţei de guvern, ministrul  ceruse introducerea pe ordinea de zi a propunerii  de ordonanţă.

„Vă rog să trecem pe lista suplimentară ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţile publice locale, a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului”, a solicitat Tătaru.

Bugetul, de 230 de milioane de lei, va fi alocat din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului.

Iniţial, conform proiectului iniţiat de Guvernul PNL, bugetul alocat Ministerului Muncii din Fondul de Rezervă bugetară era de puţin peste 59 de milioane de lei, iar numărul beneficiarilor ar fi fost de 900.000 de persoane.

Potrivit declaraţiilor premierului Ludovic Orban, făcute înaintea şedinţei de guvern, în urma modificărilor aduse stării de alertă în Parlament de către PSD, bugetul ar fi trebuit să fie de 150 de milioane de lei, adică de 2,5 ori mai mare decât cel alocat de PNL, iar numărul beneficiarilor ar fi fost de 1,1 milioane de persoane vulnerabile.

După cum se vede, în forma finală s-a ajuns la un necesar de 230 de milioane de lei, pentru un număr de 2,3 milioane de persoane, care ar beneficia de câte 50 de măşti, pentru o perioadă de două luni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite