Unele tronsoane din A7 Pașcani-Ploiești vor fi gata de anul asta: „Avem deja contract atribuit”
0Până la finele anului viitor, tronsonul din Autostrada Moldovei care va lega Pașcaniul de București va fi finalizat, potrivit ministrului Trasporturilor, Sorin Grindeanu, care a participat la o conferințp de presă organizată pe șantierul autostrăzii.
„În ce priveşte A8, există unele semne de întrebare şi e normal să le aibă unii.(...) A8 rămâne proiect prioritar pentru Ministerul Transporturilor. Autostrada A8 va fi construită din bani europeni, ca să fie cât se poate de clar. Când terminăm o documentaţie o şi scoatem la licitaţie. În acest moment, pentru A8 avem deja contract atribuit de la Leghin la Târgu Neamţ, este vorba de capătul estic al A8. Este în licitaţie şi Leghin-Pipirig. Se termină documentaţia şi studiile de fezabilitate pe celelalte patru tronsoane rămase ca să trecem Carpaţii. (...) Partea de la Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni este la fel de importantă, pentru că va face legătura spre Chişinău, SF-ul se termină pe parcursul acestui an, deci până la finele lui 2025 vom putea scoate la licitaţie şi această legătură", a declarat, luni, ministrul Sorin Grindeanu, citat de antena3.ro.
În plus, ministrul Grindeanu a mai oferit detalii și despre stadiul lucrărilor rutei Pașcani - Ploiești din Autostrada A7, precizând că unele dintre dintre tronsoane din acest drum vor fi gata încă din 2024, iar până la finele anului 2025 se va putea circa pe întreaga autostradă.
„La sfârşitul anului viitor se va circula pe autostradă de la Paşcani până la Bucureşti. Avem un constructor bun, foarte bun, român, care din cele 13 loturi are în execuţie zece şi care ne-a obişnuit să termine înainte de termen toate lucrările”, a mai declarat Sorin Grindeanu.
Realizarea Autostrăzii Ploiești - Pașcani (Autostrada Moldovei) va asigura îndeplinirea principalelor obiective prevăzute în cadrul Planului National de Redresare și Reziliență (PNRR), Reforma R1 - Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.
De asemenea, investiția va conduce la realizarea obiectivelor asumate prin Regulamentul 1315/2013 privind orientările Uniunii pentru dezvoltarea rețelei transeuropene de transport și prin realizarea unei infrastructuri noi, necesară pentru asigurarea protecției mediului, reducerii emisiilor de carbon, siguranței și eficienței serviciilor de transport.