Termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia hidrocentralei Tarniţa a fost prelungit până la 27 noiembrie
0Compania de proiect Hidro Tarniţa a prelungit cu aproape 30 de zile, până la 27 noiembrie, perioada în care investitorii pot depune oferte de precalificare pentru construcţia hidrocentralei de la Tarniţa - Lăpuşteşti, din judeţul Cluj, în valoare de peste un miliard de euro.
Decizia survine „interesului manifestat de un număr mare de potenţiali investitori“, a anunţat compania, într-un comunicat.
Iniţial, termenul de depunere a documentelor de participare la etapa de precalificare şi negociere preliminară şi neangajantă a fost stabilit pentru 31 octombrie.
La finele lunii septembrie prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a anunţat că trei mari companii internaţionale, din Europa şi din afara Europei, au depus scrisori de intenţie pentru a participa la realizarea proiectului.
Hidro Tarniţa estimează că lucrările de construcţie a hidrocentralei vor începe în prima parte a anului 2016 şi vor dura între 5 şi 7 ani. Unitatea ar urma să fie construită la 30 de kilometri de oraşul Cluj-Napoca, pe valea râului Someşul Cald. Unitatea este prevăzută să aibă patru grupuri de 250 MW fiecare.
Acţionarii Hidro Tarniţa sunt Electrica şi Complexul Energetic Hunedoara, fiecare cu câte 50% din acţiuni. La capitalul companiei Hidro Tarniţa vor participa Complexul Energetic Hunedoara, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia şi Societatea de Administrare pentru Participaţii în Energie (SAPE), alături de investitori care urmează să fie selectaţi. SAPE a fost înfiinţată pentru a gestiona pachetele minoritare de acţiuni cu care a rămas Electrica SA la companiile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice privatizate.
Mai puteţi citi: