Tentative de phising care folosesc numele și imaginea ministrului Economiei

0
Publicat:

Ministerul Economiei atrage atenția asupra existenței în spațiul public a unor atacuri de tip phishing asupra unor companii de stat, în speță Transgaz, folosind imaginea și numele ministrului Radu Oprea.

Ecran pe care apare o alerta de phishing
Tentativă de phishing folosind numele și imaginea ministrului Radu Oprea

Site-urile web implicate în aceste acțiuni utilizează fără permisiune imaginea companiilor respective și a unor persoane publice, în încercarea de a obține credibilitate și pentru a obține câștiguri frauduloase.

Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câștiguri rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme.

Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei ”nu susține și nu încurajează prin declarații publice utilizarea vreunei platforme de tranzacționare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate”).

Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, ministerul că recomandă ca înainte de a lua o decizie de investiții să consultați sursele oficiale de informare, respectiv pentru Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” S.A. – www.transgaz.ro, sau Ghidul de a deveni investitor, disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori București, la adresa: https://m.bvb.ro

Este important ca în situația în care vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte să raportați imediat aceste situații autorităților competente.

Pentru sesizări puteți accesa site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (https://www.dnsc.ro/) sau apela numărul unic de urgență la nivel național dedicat raportării incidentelor de securitate cibernetică este 1911, apelabil din orice rețea, cu tarif normal, disponibil 24/7*.

În prima săptămână din octombrie, Transgaz a atras atenţia cu privire la existenţa unor atacuri de tip phishing asupra companiei.

  "Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme", se menţionează în comunicat.

În aceeași perioadă și Hidroelectrica a atras atenţia publicului cu privire la existenţa unor potenţiale tentative de fraudare a micilor investitori în mediul online, aceste încercări de fraudă bazându-se pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite