Wizz Air lansează o rută din Bucureşti către Sankt Petersburg. Biletele încep de la 30 de euro

Wizz Air lansează o rută din Bucureşti către Sankt Petersburg. Biletele încep de la 30 de euro

Românii pot călători din iunie către Sankt Petersburg cu Wizz Air FOTO EPA-EFE / Anatoly Maltsev

Compania aeriană low-cost Wizz Air anunţă extinderea operaţiunilor din Sankt Petersburg, una dintre rute urmând să fie către Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Wizz Air extinde operaţiunile din Rusia prin lansarea a patru noi rute de la Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, spre: Bucureşti, Sofia, Vilnius şi Bratislava.

Noile zboruri vor începe în iunie şi iulie 2020.

Pasagerii pot deja să-şi planifice călătoriile şi să rezerve bilete la tarife ce încep de la 29,99 euro pe segment, inclusiv toate taxele şi taxele care nu sunt opţionale.

Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă de astăzi la Sankt Petersburg, József Váradi, CEO Wizz Air, a declarat: „Anunţul de astăzi subliniază angajamentul Wizz Air de a crea din ce în ce mai multe oportunităţi de călătorie la preţ redus. Cele patru noi destinaţii europene de la Sankt Petersburg la Bucureşti, Vilnius, Sofia şi Bratislava extind reţeaua noastră şi oferă din ce în ce mai multe oportunităţi de călătorii accesibile către destinaţii europene cu una dintre cele mai tinere şi mai verzi flote. Împreună cu recentul proces simplificat de viză electronică şi instituirea celei de-a şaptea libertăţi deasupra oraşului, Sankt Petersburg devine o destinaţie turistică şi mai atractivă”.

Cele mai noi zboruri Wizz Air de la Sankt Petersburg

Destinaţie

Zile de operare

Zi de start

Tarife de la**

Bratislava

luni, miercuri, vineri, duminică

1 iunie 2020

EUR 29,99

Vilnius

miercuri, duminică

3 iunie 2020

EUR 29.,99

Bucureşti

luni, miercuri, vineri

1 iulie 2020

EUR 29,99 / RON 139

Sofia

marţi, joi, sâmbătă

2 iulie 2020

EUR 29,99 / BGN 57.99

 

Leonid Sergeev, CEO al operatorului Aeroportului Pulkovo, Northern Capital Gateway LLC, a comentat: „Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat de Guvernul Federaţiei Ruse, Ministerul Transporturilor Federaţiei Ruse, Serviciul Federal de Antimonopol al Rusiei, Guvernul St. Petersburg şi Grupul VTB. Astăzi Aeroportul Pulkovo are condiţii fără precedent pentru dezvoltarea ca hub de aviaţie internaţională. Complexul de măsuri include cel de-al şaptelea regim de drepturi de liber zbor (seventh freedom traffic rights regime), gestionarea tarifelor flexibile şi vizele electronice pentru Sankt Petersburg şi regiunea Leningrad. Suntem primii din Rusia care le oferă companiilor aeriene străine asemenea condiţii de piaţă unice. Sunt încrezător că noile zboruri Wizz Air vor avea o cerere ridicată atât în rândul călătorilor ruşi, cât şi al celor străini”.

Sankt Petersburg, „Veneţia Nordului”

Sankt Petersburg sau „Veneţia Nordului”, nume ce i se datorează numeroaselor canale şi poduri impresionante de pe râul Neva (oraşul numără aproximativ 800 de poduri), este cunoscut ca fiind şi „oraşul palatelor”. Nu mai puţin de 7 palate şi mai mult de 50 de case imperiale sunt printre cele mai vizitate obiective turistice ale oraşului şi împrejurimilor. Centrul istoric al Sankt Petersburgului, numit, uneori, şi muzeul în aer liber al neoclasicismului, a fost primul loc din patrimoniul rusesc înscris pe lista UNESCO. Imaginea maiestuoasă a oraşului este datorată detaliilor arhitecturale variate: bulevarde lungi şi drepte, spaţii vaste, grădini şi parcuri, garduri decorative din fier forjat, monumente şi sculpturi decorative.

Primul zbor Wizz Air a decolat de la Sankt Petersburg în 2017 şi până în prezent Wizz a transportat peste 200.000 de pasageri. Oferind deja zboruri low-cost către Londra Luton şi Budapesta, Wizz Air continuă să-şi diversifice reţeaua de rute pe aeroportul Pulkovo, cu zborurile recent anunţate către Bucureşti, Sofia, Vilnius şi Bratislava. Conectând Rusia cu România, Bulgaria, Lituania şi Slovacia, Wizz Air oferă acum un total de 10 rute către 6 ţări. Cu o flotă compusă din aeronave Airbus A320, A321ceo şi A321neo, compania aeriană va oferi zboruri accesibile şi sustenabile din Sankt Petersburg.

Aeroportul Pulkovo St. Petersburg este al patrulea aeroport din Rusia în ceea ce priveşte traficul de pasageri. Sankt Petersburg este o capitală culturală mondială şi al doilea oraş ca mărime din Rusia. Începând cu 1 octombrie 2019, cetăţenii din 53 de ţări pot intra în Federaţia Rusă prin Sankt Petersburg folosind vize electronice. În 2019, Aeroportul din Sankt Petersburg a salutat 19,6 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă cu 8,1% mai mult decât în 2018. Din 2010, Northern Capital Gateway LLC a fost principalul operator al Pulkovo, implementând proiectul de reconstrucţie şi dezvoltare a aeroportului în cadrul unui acord de parteneriat public-privat cu oraşul Sankt Petersburg.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: