VIDEO Ministrul Ilan Laufer anunţă că România negociază mutarea Bursei de la Londra la Bucureşti

VIDEO Ministrul Ilan Laufer anunţă că România
negociază mutarea Bursei de la Londra la Bucureşti

Guvernul României poartă discuţii pentru o posibilă relocare a bursei de la Londra la Bucureşti în contextul Brexit-ului, anunţă ministrul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, potrivit Ziarul Financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am început negocierile cu ei (britanicii - n.r.) de şase-opt luni de zile. Pot să spun că România a ajuns în marea finală. A fost un grup restrâns de ţări şi după care a rămas un număr foarte foarte mic de ţări. Încă nu avem o informaţia oficială. Un anunţ va fi făcut la începutul anului 2018. Până când nu avem o confirmare, pot să-ţi spun că avem prima şansă”, a spus Laufer la emisiunea Sinteza Zilei, în contextul în care a fost întrebat de moderator dacă poate confirma că Bursa de la Londra se va reloca la Bucureşti.

Declaraţiile pot fi urmărite de la minutul 16:50 din videoclipul de mai jos.

 

Bruxelles ar vrea ca decontarea tranzacţiilor în euro să fie transferată în Europa, dacă nu poate avea control asupra acestora la Londra, în contextul divorţului Marii Britanii de Uniunea Europeană.

The Independent scria în luna noiembrie că London Stock Exchange vrea să păstreze Londra ca centru financiar după Brexit, făcând în acest sens lobby pentru a câştiga sprijinul politic american în lupta cu Europa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările