Teodorovici: Vom evalua Codul Fiscal articol cu articol, după primul semestru. La finalul anului, o ultimă modificare

Teodorovici: Vom evalua Codul Fiscal articol
cu articol, după primul semestru. La finalul anului, o ultimă modificare

Eugen Teodorovici FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat miercuri că vor fi oprite modificările la Codul Fiscal în primul semestru al anului, urmând să aibă loc o analiză „articol cu articol”, iar la finalul acestui an să fie făcută o ultimă modificare, cu schimbările „obligatorii”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne oprim cu aceste modificări, în primul semestru, să facem o analiză a Codului Fiscal, să luăm articol cu articol să simplificăm. La finalul anului să venim cu o ultimă modificare. Pot fi modificări care sunt obligatorii de făcut”, a declarat Teodorovici  la conferinţa de prezentare a concluziilor Raportului de ţară pentru România realizat de Comisia Europeană.

Ministrul de Finanţe a şi exemplificat cu o situaţie: „De exemplu, în vamă firmele sub 100 de milioane de lei sunt obligate să plătească TVA-ul în vamă, iar cele de peste 100 de milioane, când valorifică ceea ce aduc. Ceea ce este o piedică pentru companiile noastre, care sunt sub acest plafon. Nu ştiu cuine a introdus acest lucru, dar trebuie schimbat”.

„Sunt mai multe lucruri care se vor schimba astfel încât, de la 1 ianuarie 2019, să avem un Cod Fiscal nou, care să nu mai fie modificat”, a mai declarat Teodorovici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: