Scutire de impozit pe venit pentru jurnalişti

Scutire de impozit pe venit pentru jurnalişti

Scutirea de impozitul pe venit a primit aviz favorabil din partea Comisiei de buget - finanţe din Camera Deputaţilor. FOTO Inquam / George Calin

Comisia de buget-finanţe de la Cameră a dat marţi raport suplimentar de admitere unei propuneri legislative pentru completarea Codului fiscal, potrivit cărora anumite categorii de salariaţi sau persoane care primesc venituri asimilate salariilor vor fi scutite de plata impozitului pe venit. scrie Agerpres.

Astfel, jurnaliştii şi tehnicienii în radiodifuziune şi televiziune ar putea fi scutiţi de la plata impozitului pentru veniturile din salarii, asimilate salariilor şi din drepturile de proprietate intelectuală. 
 
Proiectul prevede ca la articolul 7 să fie introdusă definiţia activităţii de jurnalism ca fiind "cercetarea, investigarea, interpretarea şi comunicarea ştirilor şi informaţiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului şi a altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcţionării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra şi edita imaginile şi sunetul şi pentru transmiterea pentru emisiunile radio şi de televiziune a imaginilor şi sunetelor, precum şi a altor tipuri de semnale de telecomunicaţii terestre, marine sau aeriene, care se desfăşoară în baza unui contract de muncă şi a unui contract de drepturi de autor".
 
Potrivit proiectului, la articolul 60 referitor la scutirile impozitului pe venit sunt introduse "persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin (1) - (3) şi pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, ca urmare a desfăşurării activităţii de jurnalism, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale şi al ministrului Finanţelor". Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputatul PSD Valeriu Steriu şi semnată de 27 de parlamentari PSD, ALDE şi PMP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: