Preşedintele CE a spus că UE ar trebui să cheltuiască 360 de miliarde de euro pe an pentru tranziţia la energia verde

Preşedintele CE a spus că UE ar trebui să cheltuiască 360 de miliarde de euro pe an pentru tranziţia la energia verde

Foto: EPA-EFE

Ursula von der Leyen a subliniat că această cifră poate fi atinsă doar prin combinarea investiţiilor publice şi private.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uniunea Europeană trebuie să cheltuiască 360 de miliarde de euro pe an pentru a-şi transforma sectorul energetic într-unul „verde” (prin renunţarea la tehnologiile poluante). Aşa a afirmat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vorbind joi la discuţia „Agenda Davos”, eveniment care a avut loc în spaţiul virtual. Discursul Ursulei von der Leyen a fost distribuit de serviciul de presă al Comisiei Europene.

„Uniunea Europeană trebuie să investească încă 360 de miliarde de euro în fiecare an pentru a-şi transforma sistemul energetic”, a spus von der Leyen, subliniind că această cifră poate fi atinsă numai prin combinarea investiţiilor publice şi private.

Von der Leyen a mai menţionat că, pe lângă tranziţia ecologică şi emisiile zero de carbon până în 2050, UE intenţionează, de asemenea, să facă un salt cuantic în construirea unei noi economii digitale. În acest scop, Comisia Europeană a stabilit sarcina de a multiplica de patru ori producţia de microcipuri în ţările UE.

"Până în 2030, 20% din producţia globală de microcipuri ar trebui să fie concentrată în UE. În acelaşi timp, producţia globală se va fi dublat până la acest punct, aşa că vorbim de o creştere de patru ori a producţiei europene", a spus von der Leyen.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările