Premierul Ciucă anunţă noi măsuri de protejare a consumatorilor afectaţi de scumpirea energiei

Premierul Ciucă anunţă noi măsuri de protejare a consumatorilor afectaţi de scumpirea energiei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi o serie de noi măsuri ce vor fi aplicate în cazul consumatorilor casnici şi noncasnici afectaţi de scumpirea energiei electrice, măsuri ce se vor aplica începând cu data de 1 aprilie 2022.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, începând cu data de 1 aprilie, TVA pentru energia electgrică va fi redus la 5%, pentru consumatori cu consum de până la 300 kWh. 
 
Ei vor beneficia şi de compensarea certificatului vede şi a bonusului de cogenerare pentru consum.
 
Premierul a anunţat că a convocat astăzi o şedinţă cu miniştrii Finanţelor, Energiei, Agriculturii, Antreprenoriatului si Turismului, Mediului şi  preşedintele ANRE pentru a stabili noi măsuri de protejare a populaţiei şi a inteprinderilor de efectele creşterii preţurilor la energie. 
 
”Românii au nevoie de garanţii privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică şi gaze naturale. În acelaşi timp, sunt necesare şi măsuri de sprijin pentru companii, în această perioadă dificilă generată de creşterea preţurilor la energie. Aceste măsuri vor contribui la creşterea rezilienţei economice şi la menţinerea locurilor de muncă pentru români. Pentru garantarea eficienţei  măsurilor de protecţie a cetăţenilor - consumatori casnici -, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate.  Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi NU vor fi purtătoare de penalităţi”, a anunţat premierul. 
 
Premierul a anunţat şi o schemă de sprijin şi pentru gaze naturale. Astfel, Guvernul va lansa măsuri de sprijin, în domeniul sectorului agricol şi al industriei alimentare, începând cu 1 februarie, care vor fi menţinute active până la data de 1 iulie.
 
Guvernul analizează şi introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri începând cu 1 aprilie.
 
Măsurile vor fi discutate în şedinţa coaliţiei.
 
„Vom elabora o schemă de sprijin şi pentru gazele naturale.
 
Toate măsurile vor fi aprobate în prima şedinţă de Guvern.
 
Analizăm introducerea unei noi scheme de sprijin pt IMM-uri de la 1 aprilie”, a spus Nicolae Ciucă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările