Platformă online de schimbare a furnizorului de gaze naturale şi energie electrică la nivel naţional

Platformă online de schimbare a furnizorului de gaze naturale şi energie electrică la nivel naţional

Foto Shutterstock

ANRE a finalizat procedura de licitaţie deschisă online de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de servicii pentru realizarea şi implementarea unei Platforme online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale la nivel naţional (POSF).

Ştiri pe aceeaşi temă

Activitatea a fost derulată în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale” – SMIS 129990/705.
 
Procedura de atribuire prin licitaţie deschisă s-a organizat în conformitate cu legislaţia din domeniul achiziţiilor publice, iar în urma derulării etapelor din cadrul procedurii a fost desemnată câştigătoare S.C. METAMINDS  S.R.L. Contractul de prestări servicii s-a semnat în data de 28.09.2021, de către preşedintele ANRE - domnul Dumitru Chiriţă şi directorul general Metaminds - domnul Andrei Cruceru. Durata contractului este de 11 luni şi are valoarea de 10.847.078,00 lei ron, fără T.V.A..
 
Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale la nivel naţional (POSF) este necesară în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale”. Astfel, adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toţi consumatorii implicaţi în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică/gaze naturale prin implementarea unei soluţii informatice intuitive şi inovative, va conduce la realizarea interoperabilităţii datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului, precum şi la reducerea termenului actual de 21 de zile în vederea îndeplinirea noilor cerinţe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 h. 
 
Această iniţiativă demonstrează, încă o dată, importanţa pe care ANRE o acordă optimizării proceselor operaţionale din piaţa de energie, în scopul diminuării birocraţiei şi consolidării concurenţei, prin reducerea duratei de schimbare a furnizorului în beneficiul consumatorului final.
 
Proiectul SMIS 129990/705, este cofinanţat în proporţie de 98% din Fondul Social European, prin POCA 2014 - 2020, iar valoarea totală a proiectului este de 19.923.503,70 lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările