Manipulare grosolană: O postare falsă anunţă impozite pe salariile românilor din străinătate

Manipulare grosolană: O postare falsă anunţă impozite pe salariile românilor din străinătate

FOTO Shutterstock

Zilele de după rezultatele finale ale primului tur de prezidenţiale sunt presărate de tot mai multe postări false pe reţelele de socializare, care pun în cârca partidului de guvernare lucruri pe care nu le-a făcut.

După manipularea josnică de la Craiova, unde 17.000 de pensionari au primit pensii mai mici, sugerându-li-se că PNL le-ar fi tăiat, un alt Fake News apare în spaţiul public.
 
Pagina de Facebook a ministrului Finanţelor, Forin Cîţu, a fost clonată pentru a se putea posta un mesaj care sugerează că PNL va pune impozite românilor care muncesc în străinătate.
 
„Ţara este într-o situaţie dificilă. Ne chinuim să găsim soluţii pe plan intern, dar avem grave dificultăţi. Am alcătuit o comisie pentru a găsi modalităţi de a impozita atât salariile celor aflaţi în Diaspora cât şi serviciile de transfer gen Western Union şi MoneyGram. E timpul să strângem cureaua...Joi la ora 10.00 conferinţă de presă la MFP", se arată în falsa postare a ministrului Finanţelor.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: