Iohannis: Relansarea economică se va sprijini pe investiţii în mari proiecte de infrastructură

Iohannis: Relansarea economică se va sprijini pe investiţii în mari proiecte de infrastructură

Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu vorbim de o repornire a economiei României de la zero, deoarece sunt sectoare care au funcţionat la capacitate deplină. El a afirmat însă că relansarea economică se va sprijini pe investiţii în mari proiecte de infrastructură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principalele declaraţii:

Această pandemie ne-a afectat pe toţi prin amploare şi gravitate. Nu există sectoare ale economiei care să nu fi avut de suferit într-o proporţie mai mare sau mai mică. Însă o abordare constructivă implică tratarea crizei şi ca oportunitate, pentru a aşeza economia României pe fundamente sănătoase.

De altfel, pentru că vorbim de oportunităţi, am putut constata cu toţii o accelerare a uneia dintre cele mai importante reforme de care are nevoie România şi mă refer la digitalizarea administraţiei. Instituţiile s-au adaptat rapid, de la cele din domeniul muncii sau din sectorul financiar, până la acordarea de servicii medicale online. Este un uriaş pas înainte, care în mod obligatoriu va trebui consolidat.

Totuşi, este important să înţelegem că nu vorbim de o repornire a economiei de la zero pentru că economia României nu a fost complet oprită în aceste luni.

Au fost sectoare importante care au funcţionat la capacitate deplină, cum este sectorul construcţiilor şi al infrastructurii, ceea ce explică şi creşterea economică de pe primul trimestru.

În continuare, relansarea economică se va sprijini pe investiţii în mari proiecte de infrastructură. Viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ai sr va fundamenta pe inovare, competitivitate şi pe investiţii masive în infrastructura de transport, energetică, dar şi sanitară. Este o viziune care pleacă de la principii economice sănătoase, care vor susţine în mod durabil prosperitatea românilor.

Din păcate, avem o notă de plată lăsată de guvernele precedente care ne limitează mult spaţiul de intervenţie. De aceea ne concentrăm eforturile pentru a fi pregătiţi să accesăm toate formele de sprijin disponibile, inclusiv noile instrumente financiare pe care lucrează în prezent Comisia Europeană. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările