Şeful Lafarge: Am devenit bogaţi prea repede. Din aproape nimic, am ajuns să nu mai putem număra Porsche-urile Cayenne de pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este, fără îndoială, una dintre cele mai bogate ţări din Europa şi cu un potenţial de dezvoltare uriaş, atât din punct de vedere al agriculturii, dar şi industrial, însă unul dintre motivele pentru care astăzi nu valorificăm acest avantaj şi pentru care suntem mult în urma unor ţări dezvoltate este că nu am ştiut cum să gestionăm bogăţiile pe care le aveam şi pe care le-am moştenit din 1990, odată cu căderea comunismului.

Educaţia şi sănătatea sunt două componente, stâlpi ai unei societăţi corect dezvoltate, cărora nu li se acordă o importanţă adecvată şi care au făcut ca tot ceea ce s-a realizat după '90 în România să fie făcut haotic şi fără o direcţie şi viziune pe termen lung, crede Costin Borc, CEO al Lafarge România, unul dintre cei mai mari producatori de ciment din Romania, iar o consecinţă a lipsei acestora duce la ceea ce astăzi întâlnim atât în mediul social, cât şi în cel de business.

"Noi am devenit prea bogaţi mult prea repede. Când nu aveam nimic, în 1990, deodată învârtim nişte sume uriaşe, ca să nu mai spunem că în 2007 nu mai puteam număra câte Porsche Cayenne erau pe străzile din Bucureşti. S-a pierdut respectul pentru banul muncit din greu, pentru lucrul bine făcut, pentru lucrurile care trebuie făcute să reziste", este de părere Costin Borc, unul dintre cei mai puternici manageri din România, care controlează operaţiunile locale ale Lafarge, companie aflată în plin proces de fuziune cu grupul elveţian Holcim.

Citeşte articolul complet pe wall-street.ro 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite