Românii pot cumpăra noi titluri de stat. La cât ajunge dobânda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii pot investi, începând de luni, 9 septembrie, în titluri de stat TEZAUR cu maturitãți de 1, 3 și 5 ani, cu dobânzi anuale atractive de 5,80%, 6,60% și, respectiv, 7%.

Titluri de stat Tezaur
Românii pot cumpăra noi titluri de stat, cu dobândă de până la 7%

Rezultatele edițiilor precedente au confirmat interesul și încrederea românilor în program: de la începutul anului 2024, în cele 9 emisiuni, peste 242.000 de persoane au ales sã investeascã mai mult de 10.5 miliarde lei.

Unde și cum pot fi cumpãrate titlurile de stat

Între 9 septembrie 2024 – 3 octombrie 2024 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR;

Între 9 septembrie 2024 – 4 octombrie 2024 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;

Între 9 septembrie 2024 – 3 octombrie 2024 în mediul urban și 9 septembrie – 02 octombrie 2024 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Avantajele investiției în Programul TEZAUR

Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. În plus, un investitor are libertatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și eventualele modificãri ale acestuia sunt publicate la secțiunea Datorie publicã, www.posta-romana.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite