Românii care lucrează cu normă întreagă în Austria ar putea primi 100 de euro în plus la salariu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care lucrează full-time în Austria ar putea primi 100 de euro în plus la salariu, potrivit presei internaționale, care dezvăluie și motivul pentru care autoritățile au luat această măsură.

Muncitori într-o fabrică de motoare
Românii care lucrează full-time în Austria ar putea primi 100 de euro în plus la salariu

O nouă inițiativă legislativă din Austria propune acordarea unui bonus de 100 de euro pentru muncitorii cu normă întreagă.

"Contribuția muncitorilor trebuie să merite din nou. Prin urmare, trebuie să recompensăm cu normă întreagă, nu să pedepsim cu fracțiune de normă", spune purtătorul de cuvânt al NEOS, Gerald Loacker, citat de ziarul Heute. Tocmai de aceea, NEOS au depus miercuri o cerere pentru un nou bonus în Consiliul Național, pe care principalul candidat al NEOS la alegerile din Carintia, Janos Juvan, o anunțase deja marți seară la discuția ORF a candidaților de top.

Mai exact, aceșltia au propus un bonus full-time de 100 de euro pe lună. "Deci, în loc să pedepsim oamenii care lucrează cu normă parțială, trebuie să oferim stimulente pentru munca cu normă întreagă. Bonusul pentru normă întreagă compensează avantajul fiscal al muncii cu fracțiune de normă", spune Loacker. Potrivit lui Loacker, Austria are unul dintre cele mai mari cote de impozitare și contribuții din Europa, „oamenii care lucrează se așteaptă pe bună dreptate ceva pentru banii lor”.

Bonusul face parte dintr-un nou plan NEOS în trei puncte: cu bonusul de normă întreagă, munca cu normă întreagă ar trebui să plătească din nou, cu îngrijirea copiilor la nivel național, ei doresc să „nu lase pe nimeni în urmă”. "Dacă am avea astăzi aceeași impozitare ca în anii 1970, unui singur salariat de mărime medie i-ar mai rămâne cu 15.000 de euro în plus - pe an! Și net", spune Loacker.

"Pe atunci era încă posibil ca oamenii să construiască singuri ceva. Acolo vrem și trebuie să mergem din nou", a spus reprezentantul NEOS.

Peste 40% din populația Vienei este formată din cetățeni străini. Cei mai mulți vin din Serbia, Turcia, Germania și Polonia. Există cartiere vieneze în care locuitorii străini sunt chiar și în proporție de mai bine de jumătate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite