Care e cauza surpării de la Slănic Prahova. Locatarii blocurilor nu pot reveni în case

0
Publicat:

Potrivit raportului preliminar, autoritățile au o primă concluzie cu privire la surparea care a intervenit la Slănic Prahova.

Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

 Infiltrațiile de apă din sol ar fi principala cauză pentru care s-a surpat strada 23 August din oraşul prahovean Slănic, potrivit unui raport preliminar, scrie libertatea.ro.

„În momentul de față, ne confruntăm cu fenomene de tasare care afectează și blocurile. Nu știm cât vor avansa, nu știm daca erau înaintea surpării sau au apărut pe parcurs, dar blocurile evacuate nu pot fi repopulate în momentul de față”, a spus prefectul de Prahova, Emil Drăgănescu, la finalul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Joi, 25 aprilie 2024, o porţiune din carosabilul străzii 23 August din oraşul Slănic s-a prăbuşit, formându-se un crater de doi metri, care acum este mai adânc.

Până acum 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate. Două familii au fost adăpostite la pensiuni din localitate, cu care autorităţile publice locale au încheiat un protocol.

Măsurătorile și cercetările vor continua timp de câteva zile.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite