NuScale, compania americană activă în România, concediază 28% din personal pentru a reduce costurile

0
Publicat:

Compania americană NuScale Power a anunţat luni că va disponibiliza aproximativ 28% din angajaţii săi care lucrează în regim full-time, în cadrul unui plan de măsuri care vizează reducerea costurilor.

foto logo NuScale
NuScale, compania americană activă în România, concediază 28% din personal pentru a reduce costurile

Toate aceste măsuri de reducere a costurilor, care includ şi disponibilizarea a 154 de angajaţi care lucrează în regim full-time, ar urma să permită realizarea unor economii cuprinse între 50 şi 60 de milioane de dolari pe an, a subliniat NuScale.

Reactorul modular de mici dimensiuni (SMR) dezvoltat de NuScale a fost aprobat anul trecut de Autoritatea de reglementare din SUA, devenind primul reactor de tip SMR aprobat în SUA.

În pofida unui început promiţător pentru această nouă tehnologie din domeniul energiei nucleare, NuScale se confruntă cu probleme pe partea de costuri şi găsirea de clienţi, astfel că în luna noiembrie a anului trecut a fost nevoit să renunţe la unul din proiectele sale vizând construirea de reactoare SMR, proiect care era derulat în parteneriat cu o companie de utilităţi din statul Utah.

În luna mai 2022, Nuclearelectrica, NuScale si Nova Power & Gas au semnat un Memorandum de Înţelegere (MOU) pentru a analiza dezvoltarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din România pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti. În iunie 2022, preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat alocarea unui grant de 14 milioane de dolari pentru următoarea etapă de dezvoltare a reactoarelor modulare mici NuScale în România - studiul preliminar de inginerie şi proiectare (FEED) pentru proiectul SMR din România. 

Nu este prima încercare a companiei americane de a-și reduce costurile. În luna noiembrie, Asociaţia municipală a sistemelor de producere a energiei din Utah (UAMPS) şi NuScale Power Corporation (NuScale) au anunţat joi că au convenit de comun acord să renunţe la proiectul de energie fără carbon (CFPP), după cum se arata într-un comunicat al companiei americane.

În pofida eforturilor semnificative ale ambelor părţi pentru dezvoltarea CFPP, pare puţin probabil ca proiectul să aibă suficient sprijin pentru a continua implementarea. Prin urmare, UAMPS şi NuScale au stabilit de comun acord că renunţarea la proiect este cea mai prudentă decizie pentru ambele părţi, se arată în comunicat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite