Mastercard şi Visa ar putea opri plăţile către Pornhub, site acuzat de abuzuri asupra minorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorul miliardar Bill Ackman a cerut Mastercard şi Visa Inc să oprească plăţile către Pornhub, în urma unui articol publicat în New York Times care acuza site-ul pentru adulţi de abuzuri asupra unor femei şi fete inconştiente.

Articolul publicat în New York Times, scris de Nicholas Kristof, a descris videoclipuri pe Pornhub despre care autorul a spus că sunt înregistrări de agresiuni asupra femeilor şi fetelor inconştiente, scrie Reuters, citată de presa internaţională.

"Problema nu este pornografia, ci violul. Să fim de acord că promovarea agresiunilor asupra copiilor sau asupra oricui fără consimţământ este lipsită de convingere", a scris Kristof în articolul său.

Pornhub a negat acuzaţiile.

„Orice afirmaţie conform căreia permitem CSAM (material de abuz sexual asupra copiilor) este iresponsabilă şi flagrant neadevărată”, se spune într-un comunicat trimis prin e-mail Reuters.

Mastercard a declarat pentru Reuters într-un comunicat că investighează acuzaţiile cu banca companiei mamă a site-ului pentru adulţi, MindGeek. „Dacă revendicările sunt justificate, vom lua măsuri imediate”, a spus Mastercard.

Investitorul miliardar Bill Ackman a cerut Mastercard şi Visa Inc să oprească plăţile către Pornhub după articolul din NYT.

Ackman a cerut, de asemenea, American Express Co să ia măsuri, deşi cardurile companiei nu sunt acceptate pe site.

Visa nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

American Express a declarat că are o politică globală de lungă durată care interzice acceptarea cardurilor sale pe site-urile de conţinut digital pentru adulţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite