Listarea Romgaz începe marţi, cu o zi mai târziu decât a anunţat Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romgaz este cea mai profitabilă companie de stat, generând 622 de milioane de lei la jumătatea anului. Nivelul este, însă, sub cel din aceeaşi perioadă a anului trecut
Romgaz este cea mai profitabilă companie de stat, generând 622 de milioane de lei la jumătatea anului. Nivelul este, însă, sub cel din aceeaşi perioadă a anului trecut

Oferta prin care statul vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz va începe marţi, o zi mai târziu decât au anunţat vineri reprezentanţii Departamentului pentru Energie, întrucât legislaţia prevede o perioadă de două zile lucrătoare între aprobarea prospectului şi lansarea operaţiunii, relatează Mediafax.

Constantin Niţă- ministrul delegat pentru Energie şi Gabriel Dumitraşcu - şeful Direcţiei de privatizare din cadrul Departamentul pentru Energie, au declarat vineri că oferta de vânzare de la Romgaz ar putea începe luni.

Prospectul ofertei a fost aprobat vineri noaptea de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), iar oferta va începe marţi.

Legislaţia pieţei de capital prevede că pot fi făcute contestaţii în perioada de două zile între aprobarea prospectului şi lansarea ofertei.

Astfel, oferta va începe marţi, 22 octombrie, şi va dura opt zile lucrătoare, până pe 31 octombrie.

Romgaz este cel mai mare producător de gaze din România şi realizează jumătate din producţia naţional, cealaltă jumătate fiind extrasă de Petrom. Romgaz este cea mai profitabilă companie de stat, realizând un profit de 622 milioane de lei în prima jumătate a anului, la venituri de 1,9 miliarde de lei. Atât rezultatul net, cât şi vânzările sunt, însă, sub nivelurile din aceeaşi perioadă a anului trecut, când compania a raportat un profit net de 797 milioane de lei şi venituri de 2,2 miliarde de lei.

Statul vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz la preţuri între 24 şi 32 lei pe titlu, estimând să obţină între 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) şi 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro), titlurile urmând să fie vândute atât pe Bursa de la Bucureşti, cât şi pe cea de la Londra.

O tranşă de 15% din acţiuni va fi rezervată investitorilor mici, iar diferenţa de 85% va fi alocată investitorilor instituţionali.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite