„Autostrada Ford“, în linie dreaptă: au fost semnate contractele de execuţie pentru drumul expres Craiova - Piteşti

„Autostrada Ford“, în linie dreaptă: au fost semnate contractele de execuţie pentru drumul expres Craiova - Piteşti

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a semnat astăzi contractele de execuţie a primelor tronosoane din Drumul expres Craiova – Piteşti, cunoscut şi sub denumirea de Autostrada Ford.

La eveniment, postat deja pe Facebook, a fost prezentă şi Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii, rămasă fără portofoliu după ce şi-a dat demisia.
 
Tronsonul 1 va avea o lungime de 17 km,  o valoare estimată de 479.802.905,88 lei, fără TVA  şi ar urma sa fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova şi limita judeţului Dolj. Va fi realizat de TIRRENA SCAVI S.p.A. (ITALIA).
 
Prin execuţia lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localităţii Balş, iar prin cea a lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localităţii Slatina, prin redirectionarea traficului în afara localităţilor.
 
Tronsonul 2 are o valoare estimată a contractului, fără TVA, de 671,388,626.66 lei. Durata contractului este de 96 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 24 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.
 
Câştigătorul desemnat pentru Tronsonul 2 - Lotul 2 este Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL (Romania).
 
Întregul proiect, are o lungime de aproximativ 121 km şi o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA şi va fi finanţat din POIM 2014-2020.
 
Drumul expres Craiova – Piteşti va avea 4 benzi de circulaţie ( 2 benzi pe sens) şi va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud - Vest a României la Coridorul IV Pan European.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: