Fost şef al Fiscului: Cei de la Antifraudă au acţionat la comandă politică în cazul controlului la Hotnews

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Fiscului, Gelu Ştefan Deaconu, prezintă pe Facebook documente de la Fisc despre care susţine că probează faptul că Antifrauda a acţionat la comanda politică în cazul controlului efectuat la HotNews.ro în 2017.

„În regimul iliberal PSD-Dragnea, presa care-i critică e controlată la comandă de ANAF! Scopul: intimidare şi răzbunare! Astăzi: cazul Hotnews!”, scrie Diaconu pe Facebook.

Documentul prezentat este o notă întocmită de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală în iulie 2017 privind controlul la HotNews.ro.

Diaconu mai scrie că ”motivul inventat de slugile lui Dragnea puse la şefia ANAF în analiza de risc” pentru a justifica controlul se bazează pe observaţia că ”a fost identificat cu un număr mare de vizitatori unici pe zi, potrivit trafic.ro, ce ar fi trebuit să genereze un volum mare al veniturilor şi implicit al profitului”.

”Ca fost preşedinte ANAF, susţin public că această este o analiză de risc falsificată, cu motive inventate!”, susţine Diaconu, care subliniază că după patru luni şi jumătate de control, procesul-verbal conţine constatări ”de râsul curcilor”.

”La sfârşitul acestor dezvăluiri, dacă nimeni nu se va sesiza din oficiu, voi depune o plângere penală la care voi ataşa documentele care mi-au parvenit zilele acestea. Peste 90 de pagini!”, anunţă fostul şef al fiscului în postarea de pe Facebook.

Mecanismul de control politic:

”- se numeşte un şef nou la structura de analiza de risc a ANTIFRAUDEI în persoana unei unelte manevrabile, numitul Catoiu;

- acesta falsifica la comanda produsele analizei de risc, inventând pur şi simplu riscuri fiscale “majore” care ar impune un control imediat al ANTIFRAUDEI;

- după controlul operativ al ANTIFRAUDEI, fie se cauta o “găselniţă” penală, fie se solicita efectuarea unui control fiscal Direcţiei de Inspecţie Fiscală sau “controlul” averilor opozanţilor lui Dragnea.”, mai scrie Gelu Diaconu, care anunţă că săptămâna viitoare va reveni cu documente în cazul Râse Project, site controlat de fisc la fel ca HotNews.ro.

Context. Controlul dispus în luna iulie 2017 de Antifraudă, braţul armat al fiscului, la HotNews.ro a avut loc după o serie de anchete publicate de site despre afacerile familiei Dragnea: dezvăluri despre ferma de porci de la Salcia, legăturile cu TelDrum şi afacerea Belina. Tot anul trecut, Râse Project a publicat o serie de anchete despre legăturile lui Dragnea cu TelDrum şi afacerile imobiliare ale companiei din Teleorman în Brazilia

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite