Forbes: Elon Musk a pierdut 29 de miliarde de dolari după anunţul achiziţiei Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Prăbuşirea bruscă se datorează faptului că atenţia antreprenorului pentru Twitter a provocat recent îngrijorare în rândul acţionarilor Tesla.

Averea antreprenorului Elon Musk a scăzut cu aproximativ 29 de miliarde de dolari a doua zi după anunţul achiziţiei reţelei de microblogging Twitter. Acest lucru este evidenţiat miercuri de datele de la contorul Forbes Real-Time, care evaluează în timp real averea celor mai bogaţi oameni din lume.

Averea netă a miliardarului a scăzut cu 10,83% de la 268 de miliarde de dolari, la 239,2 miliarde de dolari, deoarece acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla au scăzut cu 12%. Pe parcursul unei zile, capitalizarea bursieră a companiei a scăzut cu aproximativ 130 de miliarde de dolari, iar pierderile proprii ale lui Musk au fost de nouă ori mai mari decât averea fostului preşedinte american Donald Trump (3 miliarde de dolari, locul 1021 pe lista Forbes).

Scăderea bruscă vine pe măsură ce concentrarea lui Musk pe Twitter a ridicat recent îngrijorări în rândul acţionarilor Tesla. Investitorii se tem că antreprenorul va trebui să ipotecheze sau să-şi vândă acţiunile din companie pentru a obţine un împrumut pentru cumpărarea reţelei de socializare.

„Acţionarii sunt îngrijoraţi de faptul că Musk îşi poate vinde acţiunile Tesla pentru a plăti o înţelegere cu Twitter şi că atenţia lui ar putea să nu fie suficientă pentru a gestiona mai multe companii”, a declarat Dan Yves, analist la firma de investiţii Wedbush, citat de Forbes.

Cu toate acestea, Elon Musk este încă cel mai bogat om din lume. Următorul pe lista Forbes, fondatorul şi CEO-ul Amazon Jeff Bezos este cu 74 de miliarde de dolari în spatele proprietarului Tesla şi SpaceX.

Pe 25 aprilie, conducerea Twitter a anunţat că antreprenorul va achiziţiona compania pentru 44 de miliarde de dolari. Conform Comisiei pentru Valori Mobiliare şi Burse din SUA, dacă miliardarul va decide să rezilieze acordul, va trebui să plătească Twitter o amendă de un miliard de dolari. Data de încheiere a tranzacţiei este stabilită pentru 24 octombrie 2022.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite