Fiscul cotrobăie în actele petroliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiscul a început încă de miercuri inspecţii inopinate la companiile petroliere, după ce premierul Emil Boc a cerut instituţiei să verifice dacă nu cumva petroliştii rămân cu profituri nejustificat de mari după scumpirile din ultima vreme la carburanţi.

„Sunt inspecţii fiscale inopinate, pe anumite obiective, care vizează în principal modul de formare a preţurilor, profitul impozabil şi modul în care sunt înregistrate anumite cheltuieli în contabilitate", a spus Sorin Blejnar, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

El a arătat că, dacă în urma acestor controale se vor constata nereguli, cum ar fi mutări de pe o firmă afiliată pe o alta, ANAF va declanşa o inspecţie fiscală generală la respectiva companie.

Reprezentanţii principalelor companii petroliere din România ne-au declarat că vor colabora cu reprezentanţii Fiscului şi că le vor pune la dispoziţie toate documentele pe care aceştia le solicită.

Potrivit petroliştilor, inspectorii au cerut acte privind modul de compunere a preţurilor la pompă, evoluţia tarifelor în reţelele proprii de benzinării în perioada 2009-2010, precum şi balanţele de venituri şi cheltuieli ale companiilor. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite