Elon Musk apără decizia Tesla de a investi în bitcoin şi afirmă că preferă moneda digitală în loc de numerar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX consideră că deţinerea de bitcoini este doar puţin mai bună decât numerarul convenţional dar că este un activ mai bun datorită micii diferenţe, relatează Reuters.

”Când monedele fiat au o dobândă reală negativă, doar un neghiob nu s-ar uita în alte părţi”, a scris Musk pe Twitter, precizând: ”Bitcoin e aproape la fel de bs (n.r. bullshit) ca banii fiat. Cuvântul cheie e 'aproape'”, transmite Hotnews.

De asemenea miliardarul sud-african a apărat decizia Tesla de a investi în bitcoin, afirmând că diferenţa faţă de numerar a însemnat că achiziţia a fost „suficient de aventuroasă” pentru compania inclusă în indicele S&P 500.

Achiziţia Tesla de bitcoini în valoare de 1,5 miliarde de dolari la începutul lunii februarie a dus la o nouă creştere vertiginoasă a preţului criptomonedei şi la depăşirea pragului de 50.000 de dolari.

Compania lui Elon Musk a cumpărat bitcoin pentru „mai multă flexibilitate şi pentru a maximiza profiturile”, declarând că va accepta plăţile în bitcoin pentru produsele din cadrul companiei.

Totuşi, Musk a declarat recent că a „sosit prea târziu la petrecere” şi că ar fi trebuit să cumpere criptomoneda în urmă cu opt ani, când preţul abia depăşea pragul de 13 dolari.

Bitcoin era tranzacţionat la preţuri stabile vineri cu puţin sub recordul de 51.284 de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite