Articol publicitar

Cum se cumpără Ethereum (ETH)?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO QuoteInspector.com
FOTO QuoteInspector.com

Spune cuvântul “criptomonedă” şi cei mai mulţi oameni se gândesc la Bitcoin. E de înţeles, Bitcoin a fost prima criptomonedă modernă şi este criptomoneda din topul clasamentelor după multe măsurători. Bitcoin deţine aproximativ 40% din capitalizarea de piaţă a criptomonedelor.

Bitcoin nu este singura monedă aflată în joc. Echipe de peste tot în lume au lansat mii de criptomonede de când Bitcoin a intrat pe piaţă în 2009. Multe au fost create pentru nişe specifice de piaţă sau pentru proiecte pe bază de blockchain.

Dintre acestea, o criptomonedă în mod special a atras multă atenţie din partea utilizatorilor, dezvoltatorilor şi investitorilor. Ethereum este a doua cea mai mare criptomonedă în materie de capitalizare de piaţă, reprezentând aproximativ 17% din piaţă.

Acesta este un motiv pentru care oamenii sunt atât de nerăbdători să cumpere Ethereum. Dar nu locul doi ca şi capitalizare de piaţă face criptomoneda Ethereum atât de semnificativă. Ethereum joacă un rol unic şi important în piaţa cripto de astăzi şi în lumea tot mai conturată a aplicaţiilor bazate pe blockchain. Şi poţi fi parte din asta când înveţi cum să cumperi Ethereum.

CE ESTE SPECIAL LA ETHEREUM?

Bitcoin a fost lansat ca o alternativă electronică la monedele fiat emise guvernamental. Acest obiectiv l-a ghidat pe misteriosul Satoshi Nakamoto să dezvolte specula Bitcoin şi de atunci i-a inspirat pe cumpărători şi investitori.

Ethereum ar putea fi folosit ca o monedă cu scopuri generale, însă nu aceasta este viziunea care i-a inspirat pe creatorii săi. Ei văd ecosfera Ethereum ca o platformă pentru dezvoltarea şi implementarea aplicaţiilor bazate pe blockchain.

Cheia acestei viziuni este suportul blockchain-ului Ethereum pentru contractele inteligente. Blockchain-ul Ethereum nu este doar un registru deschis care ţine evidenţa tranzacţiilor ETH. Este de asemenea o platformă deschisă care permite dezvoltatorilor să îşi creeze propriile lor lanţuri laterale sau lanţuri private şi să ruleze aplicaţii.

Cele mai multe aplicaţii bazate pe blockchain, inclusiv cele mai multe aplicaţii din industria finanţelor descentralozate ce se află în creştere rapidă, rulează pe Ethereum.

Mai mult decât atât, Ethereum este cel care găzduieşte standardul ERC-721, care este necesar pentru creare de jetoane nefungibile. Piaţa explozivă de NFT-uri se bazează în mare parte pe Ethereum.

Aceşti factori motivează mulţi investitori să înveţe cum să cumpere Ethereum.

Atât aplicaţiile DeFi şi NFT-urile pot fi create pe blockchain-uri diferite de Ethereum, unele dintre ele oferind funcţii avansate care le fac foarte competitive. Însă realitatea este că acum, Ethereum este tehnologia esenţială din spatele a două segmente de piaţă imense ce sunt în creştere. În 2021, Ethereum a procesat mai multe tranzacţii decât blockchain-ul Bitcoin.

Aşadar, Ethereum a devenit mai atractiv pentru investitorii care privesc spre viitor.

DE UNDE CUMPERI ETHEREUM

Există multe surse de unde să cumperi criptomonede. Multe platforme convenţionale cer cumpărătorilor să instaleze portofele externe, să securizeze cheile criptografice hexazecimale, şi interacţionează direct cu tehnologia blockchain-ului. Pentru cei mai mulţi utilizatori, nu este cel mai potrivit loc de unde cumperi Ethereum.

Dacă nu ai o diplomă în informatică, cea mai bună cale să cumperi şi să vinzi Ethereum este să creezi un cont pe o bursă online de criptomonede cum este Kriptomat. Aceste servicii online furnizează preţul curent de tranzacţionare pentru Ethereum şi îţi oferă şansa să faci o cumpărare. Când oamenii întreabă de unde cumperi ETH, acesta este cel mai bun răspuns.

Ai nevoie de ceva mai mult decât un nume de utilizator şi o parolă ca să creezi un cont. Bursele respectabile îţi vor cere să îţi verifici identitatea şi să trimiţi o copie a actului de identitate şi poate alte documente. Aceste reglementări Cunoaşte-ţi Clientul sunt cerute legal de website-uri şi aplicaţii care se conformează cu prevederile împotriva spălării de bani ale GDPR-ului din Uniunea Europeană.

Verificarea identităţii poate fi un proces lung şi complicat care durează zile sau chiar mai mult pe unele website-uri. Însă pe website-urile eficientizate cum este Kriptomat, care operează în UE şi în toată lumea, poţi să finalizezi acest proces simplu în câteva minute.

Primul pas este să furnizezi adresa şi să actualizezi o fotografie cu rezoluţie ridicată a paşaportului (sau, în unele ţări, a carnetului de conducere). În cele din urmă Kriptomat te ghidează să încarci un selfie – o fotografie care se potriveşte cu cea de pe actul de identitate. Dacă totul merge bine, identitatea ta va fi verificată în câteva minute.

Următorul pas este să-ţi alimentezi contul ca să poţi să cumperi Ethereum şi alte criptomonede. Printre cele mai accesibile opţiuni sunt cardurile de credit şi debit, transferurile bancare, serviciile de transfer de monetar cum este Neteller şi Skrill. Cardurile de debit şi de credit sunt în general cele mai sigure şi mai uşor de utilizat, însă bursele cripto care se respectă oferă opţiuni multiple.

Imediat ce depunerea ta se va afişa în cont, poţi să efectuezi o cumpărare. În funcţie de bursă, poţi să vezi pagina Ethereum şi să apeşi pe “Cumpără Ethereum” sau să selectezi “Cumpără” dintr-un meniu şi să alegi Ethereum dintr-o listă de criptomonede.

Şi asta este tot – acum eşti expert în arta fină a cumpărării de cripto. Decizia cheie este să alegi să cumperi Ethereum. Evaluează licenţele, procedurile de securitate, instrumente de investiţii, şi suport clienţi ca să găseşti platforma care ţi se potriveşte.

Ethereum se vinde cu mii de euro per monedă, dar nu trebuie să cumperi o monedă întreagă de ETH. În funcţie de cerinţele minime de cumpărare pe bursa pe care o foloseşti, poţi să cumperi Ethereum chiar şi cu un minim de 15 sau 30 de euro.

Nu vei avea o monedă fizică. În schimb, sumele de Ethereum pe care le-ai cumpărat sunt transferate în adresa ta electronică pe reţeaua de blockchain care serveşte ca fundaţia tehnică a lui Ethereum. La un moment dati poţi să alegi să instalezi un software de portofel pentru criptomonede care îţi permite accesul la blockchain, însă cei mai mulţi utilizatori preferă să utilizeze o bursă cum este Kriptomat ce le securizează criptomonedele şi poate realiza tranzacţii complexe pe blockchain în numele lor.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite