Criza globală de cipuri continuă. Mai mulţi producători auto din Europa şi SUA opresc producţia în fabrici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ford, al doilea mare producător auto american, a informat că săptămâna viitoare producţia va fi oprită la uzina din Kansas, unde se fabrică camioneta F-150, din cauza deficitului de semiconductori, care afectează industria auto pe plan global, transmite Reuters.

De asemenea, în săptămânile care încep în 6 şi 13 septembrie, la unitatea din Kentucky vor lucra două schimburi, în loc de trei.

Kiersten Robinson, directorul de resurse umane, anunţa săptămâna trecută că Ford va amâna până în ianuarie revenirea la birouri a celor mai mulţi angajaţi şi încă ia în considerare dacă va solicita acestora să se vaccineze împotriva coronavirusului, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, din ce în ce mai multe companii cu un număr ridicat de angajaţi întârzie planurile de redeschidere a birourilor, din cauza creşterii numărului de infecţii cu varianta Delta.

Al doilea mare producător auto din SUA este prezent şi pe piaţa din România. 

Conform datelor Reuters, şi grupul auto francez Renault va prelungi opririle parţiale de producţie la trei fabrici de asamblare din Spania, până la sfârşitul acestui an, din cauza deficitului de cipuri la nivel global, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Renault Spain.

Compania intenţionează să oprească producţia la uzina sa din Palencia, unde asamblează modelele Kadjar şi Megane, timp de până la 61 de zile, şi fabrica sa din Valladolid, unde realizează crossover-uri Capture, timp de până la 40 de zile, a spus reprezentanta companiei.

Fabrica de motoare din Valladolid ar putea opri activităţile până la 17 zile în această perioadă.

Totodată, constructorul de camioane Scania, parte a diviziei Volkswagen AG de vehicule comerciale Traton SE, a anunţat, luni, că va opri producţia la uzinele sale din Europa, în această săptămână, din cauza deficitului de semiconductori, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, Scania va opri producţia la fabricile sale de camioane din Suedia, Franţa şi Olanda întreaga săptămână, a anunţat luni Karin Hallstan, purtătorul de cuvânt al companiei suedeze. Oficialul a informat că săptămâna viitoare va fi oprită activitatea uzinelor din America de Sud.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite