Comisia de Buget-Finanţe şi-a amânat şi astăzi şedinţa pe tema francului elveţian, din lipsă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un miting al celor cu credite în franci a avut loc în faţa Guvernului duminică  FOTO DOrin Constanda
Un miting al celor cu credite în franci a avut loc în faţa Guvernului duminică  FOTO DOrin Constanda

Comisia de Buget-Finanţe Bănci din Camera Deputaţilor nu a avut nici astăzi cvorum pentru a discuta conversia creditelor din franci elveţieni în lei şi a măsurilor de restructurare, după ce nici ieri nu a avut loc şedinţa din acelaşi motiv.

„Constat că lucrurile merg dinspre bine înspre foarte bine. Aş ruga ca unul dintre secretarii Comisiei să stabilească cvorumul“, a declarat preşedintele comisiei, Viorel Ştefan.

Vicepreşedintele comisiei Eugen Nicolăescu a remarcat însă că nu este prezent niciun secretar, iar Ştefan a cerut ca unul dintre vicepreşedinţi să stabilească dacă este sau nu cvorum.

În urma numărătorii, s-a constatat că sunt prezenţi 13 deputaţi din 18 necesari.

„Se confirmă presupunerea mea, neavând condiţia de cvorum, vă mulţumesc pentru participare! Ne vedem săptămâna viitoare, în sesiunea ordinară!“, a spus Ştefan.

La dezbaterea Comisiei au revenit participanţii de miercurea trecută, respectiv Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor, Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, precum şi Ion Drăgulin, directorul pe Stabilitate Financiară din banca centrală. 

Totodată, a fost prezent Florin Dănescu - preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, Steven van Groningen - preşedintele Patronatelor Bancare şi al Raiffeisen Bank, dar şi Alin Iacob - preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, şi Sorin Mierlea - preşedinte al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România - InfoCons.

Francul elveţian s-a apreciat cu peste 20% după ce Banca Elveţiei a decis eliminarea plafonului de 1,2 franci pentru un euro, pe care l-a ţinut în ultimii trei ani, generând mari probleme celor cu credite în franci elveţieni, din Croaţia şi Polonia, până în România din cauza creşterii subite. Ungaria a convertit toate creditele în valută în luna noiembrie. Din 2007 până acum francul elveţian s-a apreciat cu mai bine de 100%, astfel că ratele la credite s-au dublat.

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite