Cel mai mare lanţ de spitale private nu mai vrea suspecţi de gripă, în plină criză de coronavirus. Reacţia MedLife

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MedLife, cel mai mare operator privat de sănătate, a decis să restrângă consultaţiile pentru pacienţii cu patologie respiratorie, în plină epidemie de coronavirus. Într-un răspuns la acuzaţii, MedLife transmite că situaţia s-a datorat faptului că a recalibrat fluxurile interne, astfel încât pacienţii cu afecţiuni respiratorii acute să nu se intersecteze cu gravidele, pacienţii oncologici sau cu alte patologii.

Ca urmare a mesajelor care au circulat în spaţiul public, MedLife revine cu următoarele precizări:

„În data de 12 martie, ca urmare a unui numpr crescut de solicitări din partea pacienţilor cu afecţiuni respiratorii acute, am decis să creăm noi circuite în clinicile MedLife şi să modificăm intervalele de consultaţii pentru toate specialităţile, astfel încât să creştem siguranţa pacienţilor care intră în clinicile noastre.

Împreună cu medicii epidemiologi şi igienişti am recalibrat fluxurile interne, astfel încât gravidele, pacienţii oncologici, pacienţii cu diabet, pacienţii cu boli cardiovasculare sau alte patologii să nu se intersecteze cu pacienţii care se confruntă cu afecţiuni respiratorii acute (simptomatologie similară celei înregistrate în cazul COVID-19). Considerăm că a fost o decizie responsabilă şi corectă pentru toţi pacienşii noştri şi ne-o asumăm.

În continuare facem eforturi pentru a funcţiona în parametri optimi, având ca prioritate zero siguranţa epidemiologică a pacienţilor şi personalului medical. Vom reprograma pacienţii cu afecţiuni respiratorii acute care au fost pe listele de aşteptare în aceste două zile pentru a fi consultaţi în cel mai scurt timp de medicii noştri.

Ne cerem scuze pacienţilor care au avut de suferit din cauza acestor reprogramări”.


„În contextul numărului crescut de solicitări venit din partea pacienţilor cu patologie respiratorie, am decis să restrângem pentru o perioadă limitată programul de consultaţii în cazul pacienţilor adulţi cu patologie respiratorie acută pentru a putea asigura un flux optim şi a păstra în siguranţă pacienţii care se adresează pentru alte patologii. În cazul copiilor până în 18 ani programul nu a suferit modificări”, au transmis reprezentanţii MedLife pentru ZF.

Compania mai susţine că toate unităţile MedLife funcţionează în regim normal, implementând metodologia de supraveghere a noului coronavirus, în funcţie de deciziile Institutului Naţional de Sănătate Publică.

MedLife este liderul pieţei de servicii medicale private din România. Compania a anunţat că a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri pro-formă, consolidată la nivel de grup, în valoare de 989 milioane de lei (208,5 milioane de euro), înregistrând astfel o creştere de 24,5% faţă de 2018. 

MedLife are peste 8.000 de angajaţi în spitalele şi clinicile reţelei din ţară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite