Angajații români care au salarii de peste 8.000 de euro pe lună. „Sunt suficiente chiar și niște cursuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piața muncii este într-o continuă transformare, cu atât mai mult cu cât apar domenii noi, neexplorate la scară largă în România.

Teancuri de bancnote euro așezate pe o masă
În România există și domenii în care salariile depășesc 8.000 de euro pe lună

Spre exemplu, Inteligența Artificială este un subiect controversat, cu impact asupra pieței muncii, cu atât mai mult cu cât salariile sunt uriașe, depășindu-le pe cele din IT.

Românii care lucrează în domeniul inteligenței artificiale câștigă și salarii de 8.000 de euro pe lună, a declarat Ioana Petrea, specialistă în resurse umane, la B1 TV, precizând că „foarte mulți își doresc acum să facă și reconversie profesională și să intre pe zona asta”.

În principiu, cei mai bine plătiți sunt cei care au deja o oarecare experiență în zona IT, însă mai nou sunt suficiente și doar niște cursuri de specializare ca să poată să lucreze pe zona asta, a inteligenței artificiale.

„Spre exemplu, dacă e să discutăm de salarii foarte mari, pentru că e o cerere foarte ridicată acum în zona asta, putem să vorbim pe România, spre exemplu, între 25 până la 65 de mii de euro pe an un salariu pentru un astfel de om, dar ca nivel de specializare sunt suficiente chiar și niște cursuri, pe lângă o facultate care ar fi, așa, un plus. Pot fi făcute și în străinătate (cursurile, n.r.), sunt mult mai multe și mult mai variate acolo, dar pot fi făcute și în România și, da, 100% și online”, a precizat Ioana Petrea.

„Pe lângă faptul că există destul de mulți, foarte, foarte mulți își doresc acum să facă și reconversie profesională și să intre în zona asta. Un inginer senior pe zona de inteligență artificială, spre exemplu, poate să câștige până la 148.000 de dolari pe an, media, adică sunt și salarii mai mari de atât”.

Potrivit site-urilor de specialitate, începătorii ar trebui să se concentreze pe construirea unei fundații solide în domenii-cheie precum abilități de programare (stăpânirea limbajelor precum Python și R), învățarea automată (înțelegerea fundamentelor și tehnicilor), știința datelor (manipularea și analizarea datelor), abilități de rezolvare a problemelor, familiarizarea cu instrumentele și cadrurile de lucru ale IA (cum ar fi TensorFlow și PyTorch), cunoștințe despre domeniu (înțelegerea specifică a industriei) și învățarea continuă pentru a fi la curent cu ultimele dezvoltări în domeniu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite