Capacitatea de producţie a ajuns la 24% la combinatul Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Combinatul Oltchim este în insolvenţă din luna ianuarie
Combinatul Oltchim este în insolvenţă din luna ianuarie

Gradul de utilizare a capacităţii de producţie la Oltchim a ajuns la 24%, autorităţile făcând eforturi pentru creşterea gradului la 37%, nivel la care compania este profitabilă, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

„Eforturile Ministerului Economiei şi ale conducerii combinatului sunt concentrate acum pe asigurarea capitalului de lucru care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie la 37%, nivel ce asigură profitabilitatea companiei“, se arată în comunicat. 

Astăzi a avut loc, la combinatul Oltchim, o întâlnire a ministrului Economiei, Andrei Gerea, cu directorii combinatului, administratorii judiciari, administratorul special, reprezentanţii sindicatelor şi ai administraţiei publice locale.

La întânire au participat şi Ion Cîlea – preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Cristian Soare – prefectul judeţului Argeş şi Constantin Polexe – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

Potrivit administratorilor judiciari, crearea vehicolului special şi selecţia investitorilor se vor face în paralel, până la jumătatea lunii februarie 2014.

Salariaţii s-au plâns de restanţele salariale, dar şi de necesitatea reducerii posturilor de conducere, pentru realizarea de economii, şi concedierile efectuate în primăvara acestui an.

Privatizarea Oltchim a eşuat în toamna anului trecut, iar procedura va fi reluată. Compania a intrat însă în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an. Mai mulţi investitori sunt interesaţi de combinatul vâlcean: un consorţiu al SIF-urilor împreună cu societatea Chimcomplex Borzeşti, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza; consorţiul PCC-Fortissimo, dar şi o serie de companii din Rusia, precum VTB Capital, TISE sau Gazprom Neft. Concomitent, Guvernul încearcă să atragă la Vâlcea coloşii petrolieri SOCAR - compania de ţiţei din Azerbaidajan, şi KazMunaiGaz - compania integrată de petrol şi gaze din Kazahstan.


Mai puteţi citi: 

O nouă dată pentru privatizarea Oltchim: tranzacţia s-ar putea finaliza în iunie 2014. Andrei Gerea, noul ministru al Economiei, a avansat o nouă dată pentru privatizarea Oltchim: iunie 2014, în cazul în care combinatul vâlcean va găsi capital de lucru. În situaţia în care nu va găsi, termenul rămâne luna februarie 2014, aşa cum se anunţase anterior.

Marian Pârvu, şeful platformei petrochimice Bradu de la Piteşti, a fost numit director general al Oltchim. Noul director general al Oltchim Râmnicu Vâlcea este Marian Pârvu, şeful platformei petrochimice Bradu de la Piteşti, secţie a combinatului, decizia luându-se în cadrul unei întâlniri la Ministerul Economiei.

Înainte de întâlnirea cu ministrul Economiei, sindicaliştii din Oltchim ameninţă cu reluarea protestelor. Corneliu Cernev, liderul Sindicatului „Victoria Oltchim” ameninţă cu reluarea protestelor dacă ministrul Andrei Gerea nu va fi receptiv la problemele angajaţilor. Sindicaliştii şi parlamentarii vâlceni se întâlnesc mâine cu Andrei Gerea, noul ministru al Economiei.

Liderii de sindicat de la Arpechim sunt aşteptaţi mâine de ministrul Economiei. Ministrul Economiei,deputatul de Piteşti Andrei Gerea i-a chemat pe reprezentanţii sindicatului de la Arpechim la întâlnirea pe care o va avea miercuri cu reprezentanţii Oltchimului şi administratorii judiciari.

Sindicaliştii din Oltchim şi parlamentarii vâlceni, cu „jalba-n proţap” la noul ministru al Economiei. Liderii sindicali din Oltchim au avut astăzi o întâlnire cu parlamentarii vâlceni şi conducerea combinatului în urma căreia au stabilit să se deplaseze la Bucureşti pentru a-l întreba pe noul ministru al Economiei ce are de gând cu societatea din Râmnicu Vâlcea.

Gerea a depus jurământul de credinţă. Băsescu: Aveţi două misiuni importante: Oltchim şi Cuprumin. Premierul Victor Ponta a trimis miercuri preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire în funcţia de ministru al Economiei a liberalului Andrei Gerea. Şeful statului a aprobat propunerea liberalilor şi a semnat decretul de numire a lui Gerea în funcţia de ministru al Economiei.

Obiectivul lui Gerea: privatizarea Oltchim. Andrei Gerea a fost ales în unanimitate, ieri, de conducerea PNL, ca succesor al lui Varujan Vosganian la Ministerul Economiei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite