Când primesc pensionarii cu venituri mici ajutorul de 400 de lei
0Daniel Baciu, directorul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), a anunţat când vor începe să fie distribuite ajutoarele pensionarilor. Taloanele deja au fost tipărite şi trimise către Poşta Română.

Sumele vor fi acordate în două tranșe egale: 400 de lei în aprilie și 400 de lei în decembrie.
„Casa Națională de Pensii a trebuit să implementeze aceste măsuri prevăzute de Ordonanța 12/2025, privind acordarea acestui sprijin financiar persoanelor vulnerabile. Acest plafon de 2.574 de lei este eligibil pentru peste 2,5 milioane de persoane, chiar 2,6 milioane dacă includem și celelalte sisteme neintegrate. Impactul financiar pentru plata acestui sprijin este de 2,1 miliarde de lei, iar sumele vor fi acordate în două tranșe egale: 400 de lei în aprilie și 400 de lei în decembrie", a anunţat Daniel Baciu, preşedintele CNPP, potrivit Antena 3 CNN.
Pensionarii vor primi înainte de Paște atât pensia, cât și sprijinul financiar.
„Taloanele de pensie au fost deja tipărite și trimise către Poșta Română. Suma acordată este clar evidențiată pe talon, distinct față de pensie, iar totalul este afișat în partea stângă. Astfel, pensionarii vor vedea clar atât pensia cuvenită, cât și sprijinul financiar. Începând din prima zi lucrătoare a lunii aprilie 2025, aceștia vor primi atât pensia, cât și sprijinul financiar acordat”, a adăugat Daniel Baciu.
Guvernul anunță introducerea noii platforme pentru evidenţa digitală a salariaţilor,
Joi, 27 martie, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, noul sistem online REGES-ONLINE pentru evidența salariaților. Acesta simplifică procedura de acces a angajatorilor și salariaților în sistem, reduce birocrația, eficientizează resursele și permite actualizarea mai rapidă a datelor aferente raportului de muncă.
Noul sistem permite salariaților să verifice dacă toate condițiile negociate cu angajatorul, cum ar fi salariul sau programul, se regăsesc în contractul individual de muncă. De asemenea, angajații pot opta să primească notificări online atunci când angajatorul transmite noi înregistrări în sistem cu privire la raportul de muncă.
Tranziția ar urma să dureze șase luni. „Este simplu de folosit atât de Inspecţia Muncii, cât şi de angajatori şi salariaţi. Vor fi 6 luni de tranziţie la noul sistem fiindcă avem 6,7 milioane de contracte individuale de muncă şi 750.000 de angajatori”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.