VIDEO Volkswagen, nevoită să retragă o reclamă considerată nazistă

VIDEO Volkswagen, nevoită să retragă o reclamă considerată nazistă

FOTO EPA-EFE

Volskwagen, companie fondată de Adolf Hitler, şi-a retras miercuri reclama considerată nazistă, anunţând că-şi cere scuze şi că nu tolerează nicio formă de rasism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Volkswagen a retras o reclamă considerată nazistă
 
Producătorul german de autoturisme Volkswagen a retras miercuri o reclamă la modelul Golf ce fusese postată pe Instagram, admiţând că aceasta avea conotaţii naziste, scrie Reuters. 
 
Compania germană, care a avut în ultimii ani mari probleme de imagine din cauza emisiior de carbon, a anunţat că nu tolerează nicio formă de rasism. 
 
Reclama postată pe Instagram prezintă două mâini ce par că dau la o parte şi împing un bărbat de culoare de lângă un Volkswagen Golf galben, strălucitor, parcat pe stradă. 
 
Juergen Stackmann, responsabilul de vânzări şi imagine în cadrul Volkswagen, precum şi Elke Heitmueller, şeful diversităţii în management, şi-au cerut scuze pentru această reclamă pe Twitter şi LinkedIn.
 
„Suntem conştienţi de originile istorice ale companiei şi de rolul jucat de aceasta în regimul nazist. Tocmai de aceea ne opunem oricărei forme de ură, propagandă şi discriminare”, au scris aceştia. 
 
Fondată de Adolf Hitler, compania Volkswagen a folosit forţă de muncă din lagărele naziste pentru a crea produse necesare regimului nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările