Mii de case din Bulgaria, oferite gratuit pentru a fi locuite

Mii de case din Bulgaria, oferite gratuit pentru a fi locuite

Foto bestimo.ro

Proprietăţile rurale din Bulgaria, în localităţi în care comunitatea abia număra 10-15 oameni, au început să atragă atenţia celor care caută o a doua casă, iar afacerile cu acestea sunt în creştere, scrie presa bulgară, citată de Rador şi Hotnews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit managerului "Bulgarian Properties", Polina Stoikova, locurile atractive sunt părţile centrale ale Bulgariei, la sud de Munţii Stara Planina. De asemenea satele din jurul oraşului Veliko Târnovo, precum şi toate satele din apropierea unui mare oraş regional, spre care drumul cu maşina este de până la o jumătate de oră.
 
Toţi cei care au cumpărat o astfel de proprietate anul acesta sunt mulţumiţi, pentru că s-a dovedit că au făcut o alegere corectă. Preţurile caselor rurale variază într-o gamă foarte largă, în principal în funcţie de starea proprietăţii şi de zonă. Poate fi de la câteva mii de euro la peste 100.000. Majoritatea caselor de vânzare sunt renovate sau noi şi sunt gata de locuit, a declarat Stoikova pentru ziarul 24CHASA/ 24 DE ORE.
 
Satele din partea centrală a ţării devin o zonă de atracţie, deoarece au preţuri mai mici decât cele din jurul Sofiei şi, în acelaşi timp, sunt uşor accesibile cu maşina. În plus, acestea oferă confortul de a putea călători prin toată ţara.
 
Cumpărătorii sunt în principal familii tinere şi oameni care au posibilitatea de a lucra de la distanţă. Există, de asemenea, oameni care urmează să se pensioneze şi care vor să trăiască mai liniştiţi după ce se pensionează", a spus Stoikova.
 
În vară, Asociaţia Satelor Bulgare a efectuat un sondaj, care a arătat că ofertele pentru achiziţionarea de case rurale în acest an sunt de două ori mai mari decât media din anii precedenţi. Casa rurală tipică bulgară, care face obiectul tranzacţiilor imobiliare, se află într-un sat situat la cel mult 25-30 km distanţă de cel mai apropiat oraş. Este de obicei o clădire rezidenţială pe unul sau două etaje, cu până la 120 de metri pătraţi, cu o curte ce are până în 1000 de metri pătraţi. De multe ori se întâmplă ca mijloacele de adaptare a clădirii la cerinţele moderne să depăşească preţul de achiziţie.
 
Cu toate acestea, bulgarul este foarte inventiv. Pe Facebook există chiar un grup „Proprietate de închiriat fără chirie”, care are deja 48.500 de membri ce s-au adunat în ideea de a face ceva pentru casele de patrimoniu de la sate. Multe dintre anunţuri sunt ale unor oameni care au astfel de case şi sunt de acord să lase pe cineva să locuiască în acestea chiar şi gratuit, pentru a proteja proprietatea de hoţi şi pentru a fi îngrijită curtea.
 
Alţi membri ai acestui grup, judecând după anunţuri, sunt persoane care caută o proprietate rurală, dar nu au mulţi bani şi se oferă să le ia pentru a le utiliza temporar sau definitiv. Alţii vor să-şi trimită părinţii în vârstă să trăiască la aer curat într-un sat de munte, dar nu au o astfel de proprietate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările