Companiile crypto anunţă concedieri masive după prăbuşirea celor mai importante criptomonede

Companiile crypto anunţă concedieri masive după prăbuşirea celor mai importante criptomonede

Foto: Arhivă Adevărul

Compania Coinbase Global, care operează una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare pentru criptomonede din lume, va concedia aproximativ 1.100 de angajaţi, ca parte a unui plan de reducere a costurilor anunţat săptămâna aceasta, informează CoinDesk.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coinbase, companie listată la bursa din New York, a anunţat iniţial în luna mai că va încetini ritmul angajărilor, iar ulterior a semnalat că nu va mai angaja deloc.
 
Planul reprezintă o reducere cu 18% a forţei de muncă, ceea ce înseamnă că vor mai rămâne sub 5.000 de angajaţi în firmă până la sfârşitul trimestrului. Coinbase estimează că va cheltui peste 40 de milioane de euro drept cheltuieli de restructurare, informează ZF, potrivit Mediafax.
 
„Se pare că intrăm într-o recesiune după mai bine de 10 ani de boom economic”, a transmis Brian Armstrong, CEO-ul Coinbase, într-un mesaj adresat angajaţilor, în care acesta discută despre o aşa-numită „crypto winter”.
CEO-ul recunoaşte că firma „a crescut prea rapid” în contextul unu val de creştere a pieţei crypto, în contextul în care avea doar 1.250 de angajaţi la începutul anului 2021.
 
Acţiunile Coinbase au scăzut cu aproape 80% în 2022, în contextul în care scăderea preţurilor activelor digitale a afectat semnificativ volumele de tranzacţionare ale platformei, potrivit Mediafax.
 
Coinbase este doar cel mai recent exemplu dintr-o listă mai lungă de companii crypto care concediază zeci sau sute de oameni acum că piaţa este în scădere.
 
Spre exemplu, platforma BlockFi a anunţat că va renunţa la 20% dintre angajaţi, în timp ce platforma Crypto.com va concedia 400 de oameni. Înainte de acestea două, gemenii Winklevoss au anunţat că vor concedia 10% din forţa de muncă a companiei Gemini, în timp ce platforma de exchange Rain din Orientul Mijlociu va da afară câteva zeci de persoane.
 
Bitcoin a ajuns luni la cel mai scăzut nivel din ultimele 18 luni, piaţa criptomonedelor suferind a doua lovitură majoră din acest an, după ce vinerea trecută datele privind inflaţia din SUA i-a speriat pe investitori, informează Business Insider.
 
În weekend, Bitcoin s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel din decembrie 2020 pentru a tranzacţiona sub 25.000 de dolari în cursul zilei de luni, arată CoinMarketCap. 
 
Tot luni, s-au prăbuşit şi alte monede, inclusiv Eter, Cardano, Solana şi Dogecoin. Ether, a doua cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu 15,8% pentru a se tranzacţiona la 1.234,93 USD, preconizată a fi cea mai mare scădere de o zi dintr-un an, în timp ce Cardano şi Solana au scăzut cu 13%, respectiv 16%. Moneda meme Dogecoin a scăzut cu 14%.
 
Cotaţia bitcoin a scăzut miercuri cu 6,3%, la 20.715,69 dolari, provocând declinul altor criptomonede mai mici, ceea ce arată că recentele turbulenţe de pe piaţă nu se atenuează, transmite Reuters.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările