Bitcoin a atins duminică un nou record, apropiat de 50.000 de dolari pe unitate

Bitcoin a atins duminică un nou record, apropiat de 50.000 de dolari pe unitate

Bitcoin

Bitcoin a atins duminică un nou nivel record, apropiat de 50.000 de dolari, continuând avansul susţinut de adoptatea pe scară tot mai largă, pe Wall Street şi de către companii mari, a celui mai valoroase criptomonede din lume, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Criptomoneda a urcat duminică până la 49.714 dolari pe unitate, ulterior fiind tranzacţionată la 48.700 de dolari pe unitate. Bitcoin a avansat în acest an cu aproape 70%.

După ce mult timp au fost evitate de firmele financiare tradiţionale, bitcoin şi alte monede virtuale par să intre tot mai mult în circuitul financiar principal, ca activ sau ca mijloc de plată curent.

BNY Mellon a anunţat săptămâna trecută că a înfiinţat o nouă divizie pentru a ajuta clienţii să deţină, transfere şi să emită active digitale, la câteva zile de la anunţul făcut de Elon Musk că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că în curând va accepta plăţi pentru automobilele sale în criptomonedă.

Vineri, Comisiei pentru instrumente finan ciare din Ontario, Canada, a aprobat lansarea  Purpose Bitcoin ETF, a anunţat compania de aministrare a activelor Purpose Investments, din Toronto.

Primarul din Miami, Francis Suarez, a anunţat tot vineri că primăria vrea s folosească bictoin în operaţiunile sale, pentru a atrage companii de tehnologie în oraş.

În ianuarie, BlackRock, cek mai mare fond de administrare a activelor din lume, a adăugat bitcoin ca investiţii eligibile pentru două fonduri.

Planurile Mastercard de a oferi sprijin unor criptomonede au stimulat la rândul lor ambiţiile bitcoin de a intra în circuitul financiar principal, cu toate că multe bănci sunt încă reticente să se implice.

Citeşte şi:

Şeful grupului Vokswagen nu este îngrijorat de planurile Apple pentru un automobil care ar include tehnologia pentru baterii a producătorului iPhone

Elon Musk l-a invitat pe Putin la conversaţii pe Clubhouse

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările