Înşelătorie de proporţii cu Bitcoin: 5.000 de oameni au fost păgubiţi de 359 de milioane de dolari

Înşelătorie de proporţii cu Bitcoin: 5.000 de oameni au fost păgubiţi de 359 de milioane de dolari

Escrocii îşi abordau victimele pe reţelele sociale. Foto Arhiva Adevarul

O înşelătorie de proporţii a avut loc recent în Brazilia, aproximativ 5.000 de persoane fiind păcălite cu ajutorul unei false scheme de investiţii în bitcoin, scrie startupcafe.ro, precizând că prejudiciul îm acest caz a fost de 359 milioane de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit poliţiei din statul sud-american, citată de startupcafe.ro, escrocii îşi abordau victimele pe reţelele sociale şi le cereau să le trimită bani (fiat) pe internet, potrivit autorităţilor braziliene, citate, luni, de Coindesk.com.
 
Infractorii au păcălit astfel 5.000 de oameni că banii pe care aceştia îi trimiteau ar fi urmat să fie investiţi în bitcoin. Dacă voiau să-şi scoată banii din schemă, şarlatanii îi duceau cu vorba pe „investitori” spunându-le că trebuie să mai aştepte să crească valoarea plasamentelor în bitcoin, să facă profituri mari.
 
Până la urmă, credulii se trezeau că le dispar banii. Circa 1,5 miliarde de reali brazilieni (adică 359 de milioane de dolari) au fost furaţi de la 5.000 de victime în total, în schema falsă de plasamente în bitcoin din Brazilia.
 
Zilele trecute, poliţiştii din statul brazilian Parana a descins în forţă peste membrii grupării de escroci, în diverse locuri din Sao Paulo, Curitiba şi alte oraşe mari, la capătul unei investigaţii care a durat 4 luni.
 
9 persoane au fost arestate în urma unor acţiuni la care au participat 50 de poliţişti din trupele speciale, cu 20 de vehicule de intervenţie şi 1 elicopter, mai spun autorităţile braziliene, citate de Coindesk.
 
Cea mai veche şi mai puternică monedă virtuală, bitcoin era cotat luni în jurul a 7.400 de dolari. Criptomoneda a ajuns aproape de 20.000 de dolari în decembrie 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: