Blue Air şi-a înjumătăţit flota. Când va efectua primele zboruri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
blue air

Blue Air îşi va înjumătăţi flota din cauza cererilor aproape inexistente ale pasagerilor, obligaţi să-şi replanifice călătoriile, a anunţat compania, precizând când îşi va relua primele zboruri din România.

„Compania Blue Air se aşteaptă să-şi reia zborurile comerciale regulate abia în 1 iulie însă chiar şi atunci o va face cu un număr mic de rute. 

Din acest motiv, flota companiei Blue Air se reduce drastic la opt sau nouă avioane, iar restul vor fi înapoiate companiilor de leasing şi/sau casate”, scrie boardingpass.ro

Potrivit Autorităţii Aeronautice, compania low-cost are în prezent înmatriculate în România 21 de avioane Boeing 737 însă o mare parte dintre acestea nu au mai zburat de la finalul anului 2019. 

Cu toate acestea, în perioada ce urmează cel puţin două Boeinguri 737-800NG, înmatriculate YR-BMH şi YR-BMI, vor părăsi flota Blue Air. Cele două Boeinguri 737-800NG amintite sunt închiriate de Blue Air de la compania Capstar Aviation şi au intrat în flota sa în ianuarie respectiv martie 2017.

Spre începutul lunii trecute, Blue Air anunţa preciza, într-un „Manifest”, că a solicitat  un credit de salvare de 45 de milioane de euro, dar acest lucru nu înseamnă că nu va rambursa banii, ci că solicită guvernului o dobândă preferenţială, având în vedere criza majoră generată de pandemie.

"Luna trecută, totul s-a schimbat. Restricţiile de zbor şi de călătorie au devenit din ce în ce mai stricte în toată Europa, iar mare parte din aeronavele lumii s-a aşezat treptat la sol", spun reprezentanţii companiei, argumentând că ”sutele de ingineri specializaţi în aeronautică, miile de piloţi, însoţitori de bord şi specialişti români care au construit Blue Air s-au asigurat că românii pot zbura acolo unde au nevoie”.

În tot acest timp, numărul pasagerilor săi s-a redus zilnic, iar odată cu instalarea stării de urgenţă în România, Blue Air a demarat programul „Te aducem acasă”, asigurându-se că au suficiente zboruri pentru cei care cumpăraseră bilete pentru luna aprilie şi doreau să vină acasă mai devreme, înainte de suspendarea temporară a zborurilor.

"În luna martie, mai puţin de 30% din personalul nostru a continuat să zboare, să organizeze dezinfectarea navelor după fiecare zbor, să întreţină aeronavele, şi să tranforme altele în cargo. Ceilalţi au intrat în telemuncă, sau în concedii rămase neefectuate de anul trecut. Unii au asigurat conceptul şi autorizarea activităţii temporare de cargo.

Alţii au continuat organizarea de zboruri speciale, chartere sau de repatriere, încercând să contribuie cu cât este posibil la lupta cu pandemia. Acum, peste 90% dintre colegii noştri sunt în şomaj tehnic. Ei vor să ajute şi se simt neputincioşi, la fel ca mare parte din concetăţenii noştri", mai arată compania.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite