Preţul aurului a explodat. Care este motivul

Preţul aurului a explodat. Care este motivul

Preţul gramului de aur înregistrează constant creşteri, de o săptămână întreagă, ajungând la un nou nivel record, o creştere de peste 3 lei într-o singură zi.

Gramul de aur şi-a continuat marţi aprecierea, cu peste 3 lei (+1,48%), până la o nouă valoare-record de 207,4267 lei/gram.
 
Luni gramul de aur fusese cotat de BNR la 204,4058 lei.
 
Aceasta a fost a doua cea mai mare creştere a preţului gramului de aur din ultima săptămână, după majorarea de peste 3,5 lei din data de 7 august, când a atins valoarea de 202,1739 lei. 
 
Preţul aurului a crescut constant în iulie, de la peste 187 de lei gramul pe 2 iulie.
 
Preţul oficial al gramului de aur a crescut la BNR, în prima jumătate a anului, de la 169,8 lei gramul pe 3 ianuarie la peste 200 de lei gramul în prezent.
 
 
 
 
Preţul aurului înregistrează creşteri importante şi pe piaţa internaţională, situându-se la maximul ultimilor şase ani faţă de dolar.
 
Analiştii pun creşterea preţului aurului pe seama războiului valutar, al incertitudinilor legate de evoluţia economiei globale şi pe seama conflictului comercial dintre SUA şi China, aurul reprezentând, în această situaţie, un refugiu pentru investitori.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: