ANPIS: Alocațiile plătite în august pentru susținerea familiei au ajuns au ajuns la 26 de milioane de lei

0
Publicat:

Potrivit celor mai recentr date centralizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), alocațiile pentru susținerea familiei plătite în august au totalizat 58,81 milioane de lei.

Bancnote lei
Suma alocațiilor plătite în august au ajuns la 26 de milioane de lei Foto:Shutterstock

În luna august erau înregistraţi 123.378 de beneficiari ai acestui tip de ajutor social, cei mai mulţi fiind în judeţele Bacău - 7.508, Suceava - 6.985 şi Iaşi - 6.499. Cei mai puţini beneficiari erau în Bucureşti, unde ANPIS a înregistrat doar 203de beneficiari şi judeţele Ilfov, cu doar 645 de beneficiari şi Timiş, cu 864 de beneficiari.

Cea mai mare valoare a sumei medii plătite, denumite de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială ca „drepturi curente” a fost înregistrată în judeţele Timiş, unde valoarea unei astfel de alocații ajunge la 250,49 de lei, Braşov, unde suma este de 234,64 de lei, Bihor, cu o alocație de 231,80 de lei şi Arad, unde beneficiarii încasează în medie 231,13 de lei.

Beneficiul se acordă potrivit prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei cu modificările şi completările ulterioare şi se adresează familiilor ce au în îngrijire copii şi realizează venituri mai mici decât pragul stabilit de lege.

Anul trecut, alocațiile pentru susținerea familiei au fost dublate

Pentru o familie cu o situație financiară dificilă, statul a acordat începând cu septembrie 2022 mai mulți bani, dat fiind că a avut loc dublarea alocației pentru fiecare tip de venit prevăzut în Legea privind alocația pentru susținerea familiei. De exemplu alocația complementară (dată familiilor unde sunt ambii părinți) pentru un singur copil, în cazul în care veniturile pe membru al familiei nu depășesc 0,80 ISR (indice social de referință), adică în jur de 430 de lei, a crescut de la 87 de lei la 174 de lei. În cazul famiiilor unde veniturile pe membru de familie este între aproximativ 430 de lei și 860 de lei, creșterea alocației este de la 79 de lei la 158 de lei.

Cele mai consistente creșteri s-au înregistrat însă în cazul familiilor cu patru sau mai mulți copii. În cazul familiilor monoparentale cu patru sau mai mulți copii, creșterile înregistrate au fost de la 450 de lei la 900 de lei. În cazul alocației complementare de susținere a familiilor pentru patru sau mai mulți copii, creșterea a fost de la 429 de lei la 858 de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite